Maak Het Zelf: Frisse snacks voor honden

hondenijsje

Het is een rare zomer dit jaar, maar het lijkt erop dat de zomerse temperaturen eindelijk zijn gearriveerd. Tijd voor lekkere verkoelende snacks dus. Maar vandaag zijn de snacks niet voor ons, maar voor onze geliefde huisdieren, want ook zij kunnen in de warmte wel wat extra verkoeling gebruiken.

Eerder vanmorgen lieten we al de kattenijsjes zien, nu zijn de honden aan de beurt! Honden hebben qua warmte het voordeel op katten dat ze meestal enorm van water houden. Maar het is wel erg warm vandaag, dus naast het spetteren en spelen met water (badje waar ze met de pootjes in kunnen staan), kunnen ook zij wel een frisse snack gebruiken.  Daarnaast is zo’n hondenijsje een leuke bezigheid, waar ze mentaal ook nog eens lekker moe van worden.

Benodigdheden:

  • Kunststof bekertje of bakje dat tegen de vriezer kan
  • Een stevig touw
  • Een satéprikker
  • Brokjes (dit kunnen het beste geperste brokjes zijn ipv geëxpandeerde brokjes: die gaan namelijk drijven op het water)
  • Water

Hondenijsjes

Ik maak een knoop in het touw, zodat het een lus krijgt. De knoop hang ik op de bodem van het bakje, en zo weet ik op welke plek ik de satéprikker door het touw moet steken.

Hondenijsjes

Met de satéprikker houd ik het touw op z’n plek, in het midden van het bakje.

Daarna vul ik het bakje met brokjes en met water. Dit gaat voor een paar uurtjes in de vriezer… en voila, een hondenijsje!

In de vriezervoila

Ik hang het ijsje meestal op aan een boom in de tuin, maar je kunt het ook los geven. De honden zijn er in elk geval erg content mee! Geef het ijsje wel buiten, want anders wordt het een grote bende 😉 . Veel plezier!

Magic met ijsje

IMG-20160718-WA0003

 

Maak jij wel eens zelf snacks voor je honden? wat voor? Deel het met ons in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.