Recept: Lasagne met tonijn en mascarpone

In een zoektocht naar lekkere en eenvoudige nieuwe recepten, stuitte mijn man ooit op het recept van Tonijnlasagne met Mascarpone. We probeerden het, en het bleek niet alleen super simpel, maar ook nog eens zó lekker dat we nog nooit een stukje over hebben gehad… Tijd om het recept op Smaak Het Zelf te delen 🙂 .

Ingrediënten (voor ca 2 personen)

  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 blikjes tonijn in olie
  • 250 gram mascarpone
  • Lasagnebladen
  • 2 paprika’s (ik gebruikte paprika’s uit de diepvries)
  • Geraspte kaas of strooikaas (bijvoorbeeld grana padano of parmezaanse)
  • 3 tenen knoflook
  • Lente-uitjes
  • Kleine ui
  • Basilicum
  • Tijm
  • Italiaanse kruiden
  • evt. peper en zout naar smaak

Deze lasagne bestaat uit drie delen: de tomaatvulling, de tonijnvulling en de lasagnebladen. Begin met het maken van de tomaatvulling.

Snipper het uitje en fruit deze met een scheutje olie in een wok, koekenpan of hapjespan. Snijd twee teentjes knoflook fijn en voeg deze aan de uitjes toe. Daarna voeg je de tomatenblokjes toe, lekker roeren, en demp het vuur. Voeg nog wat kruiden toe en laat dit lekker en tijdje staan pruttelen terwijl je de tonijnvulling maakt.

Voor de tonijnvulling snijd je de paprika in kleine blokjes (dat had ik al gedaan omdat ik paprikablokjes uit de diepvries gebruikte). Snijd twee lente-uitjes in kleine ringetjes en een teentje knoflook zo klein mogelijk.

Laat de tonijn uitlekken en doe het in een schaaltje. Voeg de mascarpone, paprika, lente-ui en knoflook toe en meng dit met een vork door elkaar.

Je kunt nu de ovenschaal tevoorschijn halen. Vet deze eerst even in met een beetje olie, en daarna kan je de lasagne gaan opbouwen. Geheel tegen je gevoel in begin je met een laag lasagnebladeren.

Bouw nu de schotel als volgt op:

Lasagnebladeren – tonijnvulling – lasagnebladeren – tonijnvulling – lasagnebladeren – tomaatvulling – geraspte kaas.

Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet het voor 40 minuten op 180 graden in de oven.

Na 40 minuten haal je de aluminiumfolie van de schotel af, en laat hem nog ongeveer 15 minuten in de oven staan.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.