Schoonmaken: een kastje per dag

kastjeperdag

Het schoonmaken van de keuken, een klusje waar je best flink tegenop kunt gaan zien, vooral als je het al een tijdje hebt laten versloffen. Vaak is het wel een ‘eervol’ werkje; want het resultaat is heel erg zichtbaar (tomatensausklodders weg, vetspetters weg, broodkruimels weg!) maar het is best arbeidsintensief en dat maakt de drempel om er aan te beginnen best hoog.

Begin dit jaar zat ik met een zelfde dilemma: mijn keuken is niet belachelijk vies, maar wel in tijden niet meer schoongemaakt. Ik stoorde me aan broodkruimels in de bestekla, rommel in de voorraadkast en vieze greepjes aan de deurtjes. Op internet had ik al eens gelezen over de ‘een kastje per dag’-hype, maar vond dit voor mezelf (zwanger en met een rondlopende peuter) wel erg veel van het goede. Ik besloot twee kastjes per week aan te pakken.

Mijn keuken telt 23 kastjes en/of lades. Met twee kastjes/lades per week zou mijn keuken dus in 12 weken helemaal spic en span zijn! Challenge accepted!

kastje

Ik begon met de prullenbak. Daarna volgden de besteklades en de voorraadkastjes, de koelkast, de vriezer, en zo kwamen alle kastjes stuk voor stuk aan de beurt. Een heerlijk gevoel vond ik het, zo’n frisse keuken! Nu is het nog uitdaging om het netjes en schoon te houden… ;).

Zou dit iets voor jou zijn, elke dag een kastje schoonmaken/opruimen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.