Inspiratie: Menukaarten voor het kerstdiner

 

menukaart maken

Afgelopen maandag gaven we je inspiratie voor het dekken van de kersttafel. Vandaag kijken we naar de menukaart en geven we wat ideeën om deze leuk te presenteren.

Met de hand of met de pc?

Allereerst is het goed te bedenken of je de menukaarten met de hand wilt schrijven of met de computer wilt maken. Een met de hand geschreven menukaart is persoonlijker, maar wel arbeidsintensiever. Heb je er veel nodig of kan je niet zo netjes schrijven, dan kan je hem ook met de computer maken. Of kies voor een combinatie: een geprint menu met handgetekende versieringen er omheen.

IMG_20161220_134827864

Tip: Als je kiest om de menukaarten met de computer te maken, dan kan je hier een heleboel gratis lettertypes downloaden. Kan je niet kiezen welk lettertype te gebruiken? Dan kan deze site je helpen om ze snel allemaal uit te proberen.

IMG_20161220_115636543

Vorm

Kies je voor een traditionele menukaart? Welk formaat kies je? Enkel of dubbel? Dit zijn slechts een aantal opties; je kunt ook voor een heel andere vorm gaan!

Schrijf je menu bijvoorbeeld op een kerstboompje:

(Bron)

 

(Bron)

Of knutsel deze blaadjes:

(Bron)

 

Presentatie

Zet je de menukaarten op tafel, of een op elk bord? Het is leuk om ze te presenteren met een takje of een lintje, zoals in dit voorbeeld:

(Bron)

Of leg je menukaart op het bord met daarbij een opgerolde servet:

(Bron)

Ook heel leuk: je menukaart uitprinten op een langwerpig stuk papier en om een servet heen vouwen zoals hier:

(Bron)

 

En ik?

Zelf ga ik voor deze combinatie tussen handgeschreven en geprint. En ja, dit is ons kerstmenu. Snel op tafel te zetten omdat we overdag weg zijn, en kids-proof.

IMG_20161220_115201874(1)

 

Wat wordt jullie kerstmenu, en hoe zien jullie menukaarten er uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.