Knutselen voor Moederdag

moederdag

Komende zondag is het weer moederdag! Tijd om alle moeders van Nederland in het zonnetje te zetten 🙂 Met (kleine) kinderen is het natuurlijk heel leuk om zelf iets te knutselen voor mama. Speciaal voor alle vaders (gastouders, tantes, opa’s, etc) hier ter inspiratie een aantal knutselwerkjes die prima in een verloren momentje gemaakt kunnen worden (bijvoorbeeld als mama even in bad zit. Vindt ze helemaal niet erg als jullie haar even weg sturen!) ;).

Gestempelde hartjes

stempel7

Voor deze leuke gestempelde hartjes, heb je het volgende nodig:

 • Papier
 • Verf
 • Een schoteltje
 • Een aardappel
 • Een aardappelschilmesje
 • Een schort (zodat de kleren van je kind niet vies worden tijdens het stempelen)

stempel1

Snijd van de aardappel een stukje af en snijd uit het vlak een hartje (dit klinkt moeilijker dan het is!)

stempel2a stempel2 stempel4

Vul het schoteltje met wat (vinger)verf en gebruik de aardappel nu als stempel; even in de verf duwen en stempelen maar!!! Mijn zoontje van twee vond dit heel leuk om te doen en heeft zich helemaal uitgeleefd met de stempels (hij heeft zelfs twee blaadjes vol hartjes gemaakt).

stempel5 stempel6

Als het blaadje volgestempeld is, leg je het even weg zodat het kan drogen. Je kunt er nu nog iets liefs op schrijven, of je kunt na het drogen je kind nog met (kleur)potloden aan het werk zetten om de tekening nóg mooier te maken! Mama zal dit zeker prachtig vinden 🙂

stempel7

 

Een bosje handbloemen

handjes7

Een bosje bloemen doet het altijd goed voor moeder, helemaal als ze zelf zijn gemaakt van kleine handjes 😉 Je kunt hiervoor de handjes van één kind gebruiken, maar ook verschillende handjes door elkaar (als je meerdere kinderen hebt).

Wat je nodig hebt:

 • Gekleurd papier
 • Een pen
 • Een schaar
 • Pijperagers
 • Plakband
 • Een glas of vaas om de bloemen in te zetten

handjes1

Je begint door op het gekleurde papier een handje om te trekken en deze een aantal keer uit te knippen. Je kunt daarvoor ook meerdere papiertjes op elkaar leggen, zodat je steeds dezelfde handjes krijgt.

handjes2

Nu neem je een pijperager, klapt deze dubbel en legt ‘m bovenop een van de handjes.

handjes3 handjes4

Vouw de handjes om de pijperager heen, en zet deze vast met een klein stukje plakband. De twee slierten van de pijperager draai je nu om elkaar heen om de bloem een stevig ‘steeltje’ te geven.

handjes5 handjes6

Zo maak je een aantal verschillende bloemhandjes, die je heel gezellig bij elkaar als bosje in een vaas zet! Wat staat dit lief op het dienblad bij het ontbijt van komende zondag ;)!

handjes7

Voor wie nog meer inspiratie wil voor moederdag-knutsels, hebben wij hieronder nog een aantal leuke projectjes op Pinterest verzameld!

Laat je ons weten wat jij gemaakt of gekregen hebt voor Moederdag?!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.