Recept: Candy bark

candybark

Als er één snack is die van mij wel wat meer aandacht zou mogen krijgen, is dat wel de candy bark. De wat…?? Juist ja. Daarom dit artikel. Candy bark is eigenlijk een chocoladereep met daarin watjemaarwilt. Heel snel en eenvoudig te maken, heel leuk om te zien en voor iedereen wel een smaak te verzinnen. Lees snel verder hoe je het maakt.

Het maken van candy bark is geen hogere wiskunde; je hebt nodig: chocolade, topping en daarnaast iets van een plaat of bakje, bekleed met bakpapier, waarop je de candy bark kunt laten stollen.

Allereerst laat je de chocolade smelten. Gesmolten witte chocolade kan je als je dat wilt met een beetje kleurstof mengen.

Let op; dit kan een beetje tricky zijn omdat witte chocolade soms een beetje gek reageert op vloeibare kleurstof; het gaat hierdoor indikken. Gebruik daarom zo min mogelijk vloeibare kleurstof of een kleurstof op poeder basis. Als het toch indikt, kan je wat olie toevoegen om het weer vloeibaar te krijgen. 

 

Verdeel de gesmolten chocolade over het bakpapier en maak er met behulp van een lepel een mooie rechthoek van.

Als je twee kleuren chocolade gebruikt, kan je nu de tweede kleur over de eerste kleur heen “druipen”. Maak met een satéprikker mooie lijnen in de chocolade.

Hierna kan je de chocoladereep versieren met wat je maar wilt. Zet hem na het versieren minstens een half uur in de koelkast, tot de chocolade gestold is.

bark

Snijd de candy bark voor het opeten in stukken.

Hier nog een voorbeeld:

IMG_20160824_143043

Met bovenstaande ingrediënten maakte ik een kleine candy bark. De witte chocolade gebruikte ik ter decoratie, dus daarom had ik er niet veel van nodig.

Bark2a

baRK2

In deze voorbeelden gebruikte ik snoep. Ik beken, ik ben een zoutekauw. Maar je kunt je candy bark natuurlijk ook voorzien van noten, gedroogd fruit, sesamzaadjes,eetbare bloemen, etc. etc. etc. net wat je zelf wilt!

Heb jij wel eens een candy bark gemaakt? En wat zou je er zelf het liefst op doen?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.