Recept: Griekse salade

grieksesalade

Het is nog volop winter, maar ik denk alweer aan de zomer! Dat komt grotendeels door het uitzoeken van een vakantiebestemming voor de aankomende zomervakantie. Ons favoriete vakantieland is Griekenland. Niet alleen vanwege de mensen, het land en het weer, maar ik ben ook dol op de Griekse keuken. Daarom maak ik vandaag gewoon een echte Griekse salade. Alvast als voorproefje op de zomer :).

IMG_20160519_112829

Wat een prachtige kleuren op Kos, ik wil er zo weer naar terug!

Met salades ben ik altijd weinig creatief; ik maak bijna altijd een variant op een van mijn drie ‘vaste’ salades, waaronder deze Griekse salade.  De kruiden hiervoor neem ik altijd mee naar huis van ons vakantieadres, maar zijn ook goed in Nederland te vinden.

Ingrediënten:

 • 1 komkommer
 • 4 trostomaten
 • 1 rode ui
 • 1 groene paprika
 • 100 gram feta kaas
 • 15-20 olijven (traditioneel worden zwarte olijven gebruikt maar ik kies zelf vaak voor groene)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel (rode)wijnazijn
 • Oregano
 • Munt
 • Peper
 • Zout

Snijd de komkommer in blokjes, de tomaat in partjes, en de paprika en de ui in ringen.

Maak van olijfolie, azijn en de kruiden een dressing en mix alles in een slakom door elkaar. Verkruimel tot slot de fetakaas over de salade heen en garneer met olijven.

(Je kunt wat je niet in huis hebt natuurlijk weg laten; ik had geen paprika in huis en mijn man houdt niet zo van olijven dus die serveerde ik er apart bij)

IMG_20160501_184211

Kalí órexi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.