Handige apps voor op de smartphone of tablet (deel 2)

Twee weken geleden deelden we al deel 1 van onze lijst met handige smartphone (en tablet) apps voor je, vandaag volgt deel 2. Nog eens 15 apps die het dagelijks leven een stukje gemakkelijker maken. Lees je weer mee?

Taskaday (was: Onceaday)

Wil je nieuwe gewoontes ontwikkelen, of het roer omgooien? Dan kan dat bijvoorbeeld met behulp van de app Taskaday (tot voorkort: Onceaday). Maak in de app een nieuwe ‘gewoonte’ aan, en vink deze af zodra je die hebt gedaan. Je krijgt dan op de kalender een gekleurd bolletje te zien, en zo wordt je kalender één grote regenboog. Met de apps kan je zo werken aan een ‘streak’, waardoor het extra leuk wordt om dingen af te vinden en ongemerkt wordt zo je nieuwe doel een gewoonte.

Voor zover ik weet is Taskaday alleen beschikbaar voor Android.

Playstore

Afbeeldingsresultaat voor waze app

Waze

Waze is een gratis navigatie-app voor op je smartphone, en wat voor een! De app is heel compleet en geeft je tijdens het reizen allerlei informatie over je route. Naar aanleiding van andere waze-gebruikers verzamelt de app informatie over bijvoorbeeld files, en de app zoekt dan altijd naar snellere routes en manieren om om een file heen te rijden. De app waarschuwt onderweg voor gevaarlijke situaties, zoals een stilstaand voertuig in de berm. Ook mobiele flitsers en flitspalen worden netjes door de app gemeld.

Waze kan ook samenwerken met je agenda, en kan zo voor je uitrekenen hoe laat je van huis moet vertrekken om op tijd bij je afspraak te zijn. Ook hierbij wordt rekening gehouden met files; super handig!

Het is natuurlijk niet veilig om Waze tijdens het rijden in te stellen, dus doe dit altijd terwijl je stil staat. Waze heeft hier zelfs een extra beveiliging voor ingebouwd, waardoor je in de app niets kunt aanpassen of instellen tijdens het rijden, tenzij je bevestigt dat je passagier bent.

Website | iTunes | Playstore

Afbeeldingsresultaat voor flitsmeister

Flitsmeister

Nog zo’n handige app voor automobilisten is Flitsmeister. Deze app houdt voor je bij waar er flitsers staan, maar je ziet bijvoorbeeld ook of er file is op jouw route. Je kunt voor vertrek bekijken wat er allemaal op jouw route speelt, maar kunt de app ook realtime laten draaien tijdens het autorijden. De app waarschuwt dan met een piepje als je in de buurt komt van een flitser of file. Dit kost dan natuurlijk wel data.

Website | iTunes | Playstore

Afbeeldingsresultaat voor Fuelnode app

Fuelnode

Nog een laatste handige app voor de automobilist: fuelnode. Met deze app zie je in één oogopslag de prijzen van brandstof bij de tankstations in je omgeving. Zo kan je altijd de goedkoopste uitzoeken en betaal je nooit te veel voor je brandstof. De prijzen in de app zijn niet altijd 100% accuraat, is mijn ervaring, maar ze geven toch wel een heel goed beeld. Fijn!

Playstore

Afbeeldingsresultaat voor OVinfo app

OVinfo

Reis je vaker met het Openbaar Vervoer, dan is de app OVinfo een handige voor je. Deze app geeft je informatie over je reis, en je kunt bijvoorbeeld een shortcut maken op je telefoon naar de halteinformatie van een door jou veel gebruikte bushalte.

iTunes | Playstore

Afbeeldingsresultaat voor MyBee

MyBee

Weer iets heel anders. Dit is een app voor op de tablet: MyBee. De app is ontwikkeld door KPN en is een beveiligde omgeving voor kinderen om spelletjes te doen, te surfen op vooraf goedgekeurde internetsites en filmpjes te kijken die veilig zijn voor de leeftijd van jouw kind. De app is zo ingesteld dat een aantal apps, sites en filmpjes standaard bekeken kunnen worden en voor de rest kan het kind via de app ‘toestemming’ vragen om iets te kunnen bekijken. Deze app werkt handig en intuïtief, het enige nadeel vind ik dat je vanuit de app niet je tablet vergrendelt, dat moet je alsnog vanuit Android of iOS zelf instellen (op de site van MyBee staat uitgelegd hoe dit moet).

Website | iTunes | Playstore

Afbeeldingsresultaat voor Photofy

Photofy

Met de app Photofy kan je heel gemakkelijk foto’s bewerken. Plaats vignetten, tekst of maskers op je foto, of maak fotocollage’s van een aantal leuke foto’s op je telefoon. Voor sommige teksten of maskers moet je betalen, maar de gratis opties zijn uitgebreid genoeg om veel plezier te hebben van deze app.

Website | iTunes | Playstore

 

Afbeeldingsresultaat voor Easy picture reduction app

Easy picture reduction

Deze app gebruik ik vaak voor de foto’s die ik voor SmaakHetZelf maak: met de app Easy Picture Reduction maak je foto’s van je telefoon heel handig een stukje kleiner. Zo nemen ze niet zoveel ruimte in op je SD kaart, of als bijlage bij een e-mail.

Playstore

Afbeeldingsresultaat voor MaterialFBook download

MaterialFBook

De app MaterialFBook wilde ik in dit lijstje ook even noemen: het is een ‘light’-facebook client, die een heel stuk minder privacy-schendend is dan de standaard Facebook app. Ook word je met deze app bijvoorbeeld niet verplicht om gebruik te maken van de ‘messenger’ app van Facebook. Als je privacy belangrijk vindt maar toch graag Facebook gebruikt, is dit een goede app om uit te proberen. Je vindt deze app niet in de appstore, maar via de website van MaterialFBook (link hieronder).

Website

Afbeeldingsresultaat voor sFilter

sFilter

Een simpele maar handige app voor wie ’s nachts nog wel eens op z’n telefoon kijkt: sFilter is een blauwfilter die zorgt dat je niet te ‘wakker’ wordt van het kijken naar het scherm van je telefoon. Ik gebruik ‘m zelf nog wel eens als mijn baby een nachtvoeding nodig heeft.

Playstore

 

Afbeeldingsresultaat voor Alarmify

Alarmify

Met de app Alarmify kan je een spotify-playlist instellen als alarm! Zo word je lekker wakker met je favoriete muziek in plaats van die saaie wekker…

Playstore

 

Afbeeldingsresultaat voor Callconfirm

Callconfirm

Als ik een nieuwe telefoon heb, is dit ongeveer de eerste app die ik er op zet: CallConfirm. Deze app zorgt ervoor dat je niet ‘per ongeluk’ iemand kunt bellen; je krijgt altijd een popupje “Wilt u bellen?”. Dus geen broekzakgesprekken meer, dankzij deze app.

Playstore

Afbeeldingsresultaat voor llama app

Llama

De app Llama zorgt ervoor dat je telefoon op verschillende momenten van de dag, en op verschillende locaties, ander gedrag laat zien. Zo zet Llama automatisch het volume laag (of uit) als je slaapt, zet ‘ie automatisch je WiFi uit als je thuis weggaat, of krijg je automatisch een reminder als je in het winkelcentrum bent… het is maar net wat je allemaal instelt! Llama is echt heel uitgebreid.

Website Playstore

Afbeeldingsresultaat voor QualityTime app

QualityTime

Met de app QualityTime houd je in de gaten hoeveel tijd je op je telefoon besteed. Welke apps gebruik je vaak, hoe vaak ‘unlock’ je je scherm…? Je kunt ook alerts instellen, waarbij de app een seintje geeft als je al een half uur op je telefoon zit te gluren. Of als je al 50x je telefoon hebt ontgrendeld, of… stel zelf je reminders in. Voor als je juist wilt minderen met je telefoongebruik, is deze app een eye-opener en een handige reminder. Ook kan je bijvoorbeeld ‘family time’ instellen; bepaalde momenten van de dag waarop je alleen maar bepaalde apps kunt gebruiken. Of stel je telefoon in dat je op bepaalde momenten van de dag even niet wordt gestoord.

Website |Playstore

Afbeeldingsresultaat voor AppDetox

AppDetox

Mocht je het dan toch helemaal gehad hebben met je telefoongebruik? Dan kan je met de app AppDetox bepaalde apps helemaal afschermen. Deze app blokkeert de ingestelde apps tussen bepaalde tijden, of hij blokkeert ze volledig. Een redelijk drastische, maar handige app voor als je je telefoongebruik echt wilt gaan beperken. AppDetox houdt ook bij hoe lang je een bepaalde app gebruikt. Nadeel hierbij is dat hij alleen maar optelt, dus je ziet alleen hoe lang je een app in totaal hebt gebruikt, niet per dag of per week.

Playstore

Zo, dat was voor nu ons overzicht van handige apps! Hebben jullie nog handige aanvullingen? Ook hoor ik graag al jullie suggesties voor leuke spelletjes, want daarover ga ik komend najaar een artikel schrijven!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.