Handige apps voor op de smartphone of tablet (deel 1)

Als fervent smartphonegebruiker vind ik het altijd leuk om nieuwe apps uit te proberen. Ik ben dan ook dol op artikelen met aanbevelingen van andere met betrekking tot apps, dus daarom delen we vandaag een lijst met allerlei (gratis) apps die wij zelf handig vinden en waarom! De lijst met apps is zo lang geworden, dat ik hem heb opgedeeld in twee delen.

Wunderlist

Natuurlijk begint onze lijst met de app Wunderlist. Dit is een van de apps die ik het meest gebruik, en we hebben er al eerder een artikel over geschreven. Wunderlist is echt heel eenvoudig: met deze app maak je afvinklijstjes, die je met anderen kunt delen.

Zo maak je eenvoudig boodschappenlijstjes, verlanglijstjes, inpaklijstjes, namenlijstjes, etc. etc. etc. Ik schreef eerder al eens een artikel over Wunderlist.

Website | iTunes| Playstore

Out of milk

Een andere app die je kunt gebruiken om je boodschappenlijstjes in bij te houden, is de app Out of Milk. Voor boodschappen is deze app iets uitgebreider dan Wunderlist, omdat je bijvoorbeeld statistieken kunt bijhouden over de prijs van producten, maar ook wat je allemaal in je voorraadkast hebt staan.

De app heeft ook een functie waarmee je barcodes kunt scannen van producten die je in huis hebt, maar deze functie is nog niet aan een Nederlandse database gekoppeld waardoor deze functie voor ons helaas nog niet bruikbaar is.

Website | iTunes| Playstore

ThuisAfgehaald

Als tegenhanger van Thuisbezorgd, is er de site ThuisAfgehaald. Nu ook met een app! Via deze app kan je eten ophalen bij hobbykoks bij jou in de buurt, of word zelf hobbykok en bied je maaltijden te koop aan. Via de app kan je heel gemakkelijk zien welke hobbykoks er bij jou in de buurt zijn, wat ze op het menu hebben staan, en je kan ook je maaltijden bestellen.

Website | iTunes | Playstore

 

Datumprikker

Wanneer je met een groep mensen wilt afspreken, is het altijd een gedoe om een datum te prikken. Met de app Datumprikker kan je de mensen in je groep vragen om hun beschikbaarheid aan te geven, en kan je zo een datum prikken waarop iedereen kan komen.

Website | iTunes | Playstore

Stocard

Word je ook zo flauw van het meeslepen van allerlei pasjes en klantenkaarten in je portefeuille? Dan kan ik je de app Stocard aanraden. Met deze app zitten alle pasjes in je telefoon en hoef je nooit meer te zoeken naar je klantenkaarten.

Website | iTunes | Playstore

Alarmeringdroid

Nou woon ik in een rustig dorp waar niet veel gebeurt, dus als ik een keer sirenes hoor, ben ik nieuwsgierig… met behulp van de app Alarmeringdroid kan ik dan opzoeken welke hulpdiensten er zijn opgetrommeld en waar die naartoe onderweg zijn. Is er een brand, is er een gaslek, is er een ongeval of dier te water…? Je zoekt het gewoon op in deze app. De app laat data zien uit het P2000 register op de door jou aangegeven locatie. Dus je kunt ook bekijken wat er vannacht allemaal in Amsterdam gebeurde. Of in Groningen…

Deze app is alleen beschikbaar voor Android.

Website | Playstore

Buienalarm

Een handige app voor als je wilt weten of het gaat regenen: buienalarm. Stel je locatie in, en de app houdt voor jou in de gaten of er neerslag aan gaat komen. Je krijgt dan ongeveer een half uurtje van te voren een seintje op je telefoon, zodat je nog mooi de tijd hebt om je was binnen te halen en de ramen dicht te doen. Handige aanvulling op buienradar!

Website | iTunes | Playstore

Good Weather

Deze app kreeg ik getipt door mijn man: het weerbericht op je telefoon, maar dan met een heel erg mooie widget. Eigenlijk zou je ‘m gewoon eens moeten uitproberen.

Voor zover ik weet is deze app alleen voor Android beschikbaar.

Playstore

BuitenBeter

De app BuitenBeter is in samenwerking met de gemeente. Met deze app kan je meldingen maken van dingen die je tegenkomt in de openbare ruimte. De melding wordt dan meteen doorgestuurd naar de verantwoordelijke afdeling of organisatie. Zie je bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal, een overvolle glasbak of een verstopte put? Gewoon even melden via deze app en de gemeente komt het oplossen.

Website | iTunes | Playstore

AfvalWijzer

Ook van de gemeente is de app Afvalwijzer. Vul je postcode in en je ziet wanneer het afval bij jou wordt ingezameld. Wanneer moet je het papier buiten zetten, of wanneer de groene container…? Deze app kan ook pushmeldingen geven, zodat je niet vergeet je afval aan de weg te plaatsen.

Website | iTunes | Playstore

KopieID

Een handige app van de Rijksoverheid is KopieID. Met deze app maak je op een veilige manier een ‘kopie’ van je paspoort of ID bewijs. De ‘kopie’ (je maakt eigenlijk een foto) wordt voorzien van een watermerk, en je gegevens als je bsn nummer worden meteen afgeschermd. Zo voorkom je identiteitsfraude, wel zo’n veilig gevoel.

iTunes | Playstore

Wiebetaaltwat

Wanneer je gedeelde kosten maakt voor bijvoorbeeld een etentje, uitje, gezamenlijk cadeau of vakantie, reken je met de app wiebetaaltwat heel eenvoudig uit hoeveel iedereen precies moet betalen en aan wie. Zo zijn wij laatst met twee gezinnen samen op vakantie geweest en deze app bleek super handig voor het afrekenen onderling: geen gedoe met bonnetjes of rekenmachines, gewoon alles invullen en de app rekent het voor je uit.

Website | iTunes | Playstore

Afbeeldingsresultaat voor Tikkie

Tikkie

Met de app Tikkie kan je elkaar super snel betalen! Je kunt in de app een betaalverzoek aanmaken, en deze daarna via telegram of whatsapp naar elkaar toe sturen. De ander krijgt dan een link waarmee hij of zij meteen via iDeal kan betalen. Deze app is van ABN-AMRO, dus ook nog eens heel betrouwbaar, je hebt het geld de volgende dag op je rekening.

Website | iTunes | Playstore

Afbeeldingsresultaat voor Runkeeper

Runkeeper

Als je houdt van hardlopen of wandelen dan is Runkeeper jouw app. In deze app kan je bijhouden waar je hebt gelopen, hoeveel stappen je hebt gezet, maar je kunt ook instellen welke muziek je onderweg gebruikt. Je kunt na afloop je wandeling delen met je vrienden, en kan awards winnen ter aanmoediging.

Website | iTunes | Playstore

Aqualert

Voor wie geneigd is om door de dag heen te weinig te drinken, is er de app Aqualert. In deze app kan je bijhouden wat je allemaal drinkt gedurende de dag, en de app stuurt naar aanleiding van je lichaamsgewicht en de buitentemperatuur ook reminders naar je telefoon (of bijvoorbeeld naar je smartwatch) als het weer tijd is voor een glas water.

Voor zover ik weet is Aqualert alleen beschikbaar voor Android.

Playstore

Dit waren de eerste 15 apps uit ons handige overzicht, volgende week volgt een lijst met nog eens 15 aanraders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.