De Ultieme Vakantiepaklijst

Al jaren werk ik voor het inpakken van vakantiespullen met een paklijst. Elk jaar verandert die een klein beetje, maar de basics blijven wel hetzelfde. Ik noem het mijn ultieme vakantiepaklijst, omdat hij in mijn beleving echt heel erg compleet is. Vandaag deel ik ‘m met jullie!

Omdat een paklijst natuurlijk per vakantie, bestemming en gezinssamenstelling verschilt, heb ik verschillende opties toegevoegd die je eenvoudig wel of niet kunt gebruiken. Zo gaan wij soms met onze honden op vakantie en uiteraard gaan er bij ons ook kinderen mee. Ook niet alles zal voor iedereen van toepassing zijn; ik gebruik geen medicijnen, dus die streep ik door. Of misschien wil je wel 10 paar hakschoenen meenemen (die staan er niet op), dan kan je dit zelf aanvullen.

View of a Woan on City Street

Als je zo je eigen paklijst maakt en bijhoudt, heb jij straks ook de ultieme paklijst en ga je goed voorbereid op vakantie.

Maak er gewoonte van om na afloop van je vakantie te evalueren: wat miste ik nog op mijn lijst. En vul dan je lijst aan voor de volgende keer. Super handig! 🙂

Mijn Ultieme Vakantiepaklijst kan je hier downloaden.

 

Missen er voor jou nog dingen op de lijst, of zie ik iets totaal over het hoofd? Alle tips en aanvullingen zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.