10 Tips voor de Vrijmarkt

tips-vrijmarktKoningsdag komt er weer aan! De vrijmarkt is een mooie gelegenheid om van de spulletjes af te komen die je tijdens de voorjaarsschoonmaak bent tegengekomen en op de ‘kan weg’-stapel hebt gezet. Daarnaast is het voor kinderen een leuke manier om hun eigen geld te verdienen met de verkoop van bijvoorbeeld speelgoed waar ze zichzelf te groot voor vinden. En hoe tof is het om dan je centjes in je eigen spaarvarken te kunnen doen als je thuiskomt.

We hebben daarom 10 handige tips verzameld om je voor te bereiden op de Vrijmarkt!

vrijmarkt
Bron foto

Tip 1:
Neem niet teveel spullen mee. Je wilt natuurlijk niet met maar een paar spulletjes aan komen zetten, maar vergeet niet dat je alles zelf op de vrijmarkt moet zien te krijgen. En alles wat je niet verkoopt moet je ook weer mee terug naar huis nemen. maak het jezelf niet te moeilijk en sleep niet te veel mee.

Tip 2:
Kijk uit voor brutale bezoekers. Misschien heb je 1 a 2 tassen met spullen meegenomen die je niet gelijk uit wilt of kunt stallen, zodat je je kleedje kunt aanvullen mocht het erg hard gaan met de verkoop. Zet je spullen met extra verkoop-voorraad en vooral tassen met spullen die je niet wil verkopen buiten bereik van bezoekers.

Tip 3:
Neem een egaal gekleurd kleedje/stuk stof mee om je spullen op uit te stallen. Een stof met printje lijkt op het eerste oog misschien heel gezellig, maar je spullen zullen er minder goed uitspringen dan op een egaal gekleurde stof. Ook handig: neem (dubbelzijdig) tape mee om het kleed vast te tapen aan de grond/tafel. Mocht er veel wind staan dan ben je niet in een keer alles kwijt. 😉

Bron foto: BNR
Bron foto: BNR

Tip 4:
Zorg dat je op tijd aanwezig bent om een goed plekje te claimen. Vooral ervaren rommelmarkt-verkopers zullen er op tijd bij zijn om de mooiste plekjes in te nemen (als er geen sprake is van gereserveerde plekken). Zorg dat je de avond tevoren alles klaar hebt staan wat je mee wil nemen, zodat je in de ochtend niet veel tijd kwijt bent met alles nog bij elkaar zoeken. Dat duurt toch altijd langer dan je denkt!

Tip 5:
Denk er over na of je met prijskaartjes wil werken. Vooral met grotere/duurdere objecten vinden mensen het vaak wel fijn om een prijskaartje te zien. Plus dat ze dan niet constant hoeven te vragen hoeveel iets kost. En denk er bij het prijzen dan ook aan dat veel mensen graag afdingen op rommelmarkten. Dus hanteer iets hogere prijzen dan je wat je eigenlijk voor iets wil krijgen. Aan de andere kant; iets is beter dan niets, dus houd ook niet krampachtig vast aan je ‘bodem’prijs.

vrijmarkt

Tip 6:
Haal lege kartonnen dozen (niet al te groot) bij bijvoorbeeld de supermarkt. Je kunt ze ten eerste gebruiken om je spullen naar de vrijmarkt te transporteren. Ten tweede, mocht je een koper hebben die meerdere dingen bij je koopt dan kun je aanbieden om ze een doosje mee te geven!

Tip 7:
Neem iets mee om op te zitten. Een klein krukje, of zo’n inklapbaar campingstoeltje. Urenlang staan kan je behoorlijk opbreken, dus neem af en toe even een zit pauze.

Qday

Tip 8:
Zorg dat je genoeg wisselgeld bij je hebt. Misschien kun je van te voren wat geld wisselen bij een winkeltje in de buurt, of vraag bij een kleine aankoop of je het wisselgeld zo klein mogelijk terug kunt krijgen. Het is misschien niet erg hip, maar wellicht heb je nog een handig heuptasje liggen. Superhandig om je (wissel)geld tijdens de markt niet uit het oog te kunnen verliezen.

Tip 9:
Houdt rekening met verschillende weersomstandigheden. We zijn tenslotte in Nederland. Misschien is het met Koningsdag ineens tropisch warm. Maar voor hetzelfde geld ben je binnen een minuut doorweekt. Neem dus zowel goed zonnebrandspul als een regenponcho mee!

Grachten

Tip 10:
Neem genoeg eten en drinken mee om de dag mee door te komen. En als je dit samen met je kinderen gaat doen, is het misschien een goed idee om een spel/(kleur)boek mee te nemen om de kinderen bezig te houden als ze geen zin meer hebben om hun speelgoed te verkopen. 😉

We wensen je veel succes, maar vooral ook heel veel plezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.