5x Tips & tricks voor bij het verven

5x tips en tricks voor bij het verven

De één ziet het als noodzakelijk kwaad, de ander vindt het een leuk klusje; ik heb het over verven. Wanneer je je meubels of muren van een nieuw kleurtje wilt voorzien, ontkom je er niet aan. Vandaag delen we met jullie 5 Tips & Tricks om het verven gemakkelijker te maken 🙂

1. Je verfbakje beschermen met plastic of folie

Het is natuurlijk zonde om elk verfbakje na gebruik weg te moeten gooien. Daarom deze gemakkelijke tip: leg een stukje aluminiumfolie in het verfbakje voor je er mee aan de slag gaat. Je zou ook je verfbakje in een (pedaalemmer)zak kunnen wikkelen, die je met afplaktape vast zet, het effect is hetzelfde: na het verven gooi je de folie (of het plastic) gewoon in de vuilniszak en blijft er een schoon bakje over.

IMG_20160927_111246 IMG_20160927_134336

 

2. Postelastiek

Span een postelastiek over je verfblik om overtollige verf die aan je kwast blijft zitten aan af te vegen en niet te verliezen.

paint-can-hack

 

3. Dekseltje om je kwast

Gebruik een dekseltje van bijvoorbeeld een bus Pringles of een emmer yoghurt om ervoor te zorgen dat verf die van de kwast drupt, niet op de grond, je hand of de muur valt.

painting-hacks-13_1180x810

 

4. Op schroefjes

Een stoel of ander meubelstuk kan je eenvoudig verven zonder dat hij aan de ondergrond vastplakt, door ‘m op schroefjes te zetten.

clever-painting-tips-16

 

5. Leeg nagellakflesje

Bewaar na het verven een klein beetje verf in een leeg nagellakflesje. Je kunt zo heel eenvoudig en snel je verfwerk herstellen als er eens een krasje of buts in zou komen. (Lege nagellakflesjes kun je bijvoorbeeld kopen via AliExpress)

IMG_20160911_124816

 

Dit waren een aantal tips van ons, heb jij nog onmisbare hacks voor bij het verven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.