Bedankjes voor de meester/juf

bedankjes

Voor wie schoolgaande kinderen heeft, staat de zomervakantie bijna voor de deur! Het einde van het schooljaar betekent voor veel kinderen de overstap naar een nieuwe klas of een nieuwe school, en afscheid van de vertrouwde meester of juf. Vandaag delen we met jullie een aantal ideetjes voor kleine cadeautjes om de meester of juf mee te bedanken voor het afgelopen schooljaar, inclusief gratis printables!

Afscheid van de meester of juf hoeft natuurlijk niet beladen en zwaar te zijn, vaak zie je ze in de komende jaren nog regelmatig op het schoolplein terug. Daarom hebben we gekozen voor een aantal aardigheidjes, voorzien van een leuk ‘woordgrapje’ wat te maken heeft met het afscheid of het afgelopen jaar. Je kunt (met een beetje aanpassing) een aantal van deze cadeau-ideeën ook gebruiken als cadeautje voor wanneer je kind bijvoorbeeld afscheid van het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, etc. gaat nemen.

Ajuu paraplu!

IMG_20160615_120211IMG_20160615_120220

Het is zomer, dus we hopen de paraplu niet al te vaak nodig te hebben… maar in Nederland weet je natuurlijk maar nooit! Dit is een heel eenvoudig en snel te maken cadeautje: je koopt een paraplu in de lievelingskleur van de meester of juf, print onderstaand kaartje uit op gekleurd papier, laat deze door je zoon of dochter mooi versieren, en maakt het kaartje (eventueel samen met iets lekkers) met een mooie lint of een strik aan de paraplu vast. Simpel en origineel!

ajuu

Klik op de afbeelding voor een grotere, afdrukbare variant.

 

FANTAstisch schooljaar

IMG_20160615_120344

Voor de meester of juf die wel van een drankje houdt, kan je een fles of blikje Fanta omwikkelen met onderstaand etiket! Even printen, een persoonlijke boodschap en de naam van je zoon of dochter er op schrijven, en plakken maar! Super snel en eenvoudig gemaakt.

fantastisch

Klik op de afbeelding voor een grotere, afdrukbare variant. Het etiket moet je landscape afdrukken.

 

Helpend handje

IMG_20160615_121516

De meester of juf heeft je kind in het afgelopen jaar meer dan eens geholpen, en daar kan je hem of haar op deze manier voor bedanken: print het kaartje uit en plak ‘m op een iets groter kaartje van gekleurd papier.

Maak het kaartje met een mooi lint of strik vast aan een pompje handzeep, desinfecteergel of handcrème. Op de achterkant van het kaartje kan je nog een persoonlijke boodschap schrijven en voila!

handje

 

Tofste meester/juf

IMG_20160615_120626IMG_20160615_121006

Heeft jouw kind de tofste meester of juf gehad? Dan kan je ook kiezen om onderstaand label uit te printen, te knippen en met een mooi lint of strik aan een pot met chocotoff, toffifee of een zak toffees vast te maken.

toffemeester

toffejuf

Heb jij iets leuks gemaakt met onze printables? Dan vinden we het leuk als je dat met ons deelt! Stuur je foto in, of plaats ‘m op onze facebook pagina. Of heb je een ander leuk idee…? Delen mag!

Wat maak jij als bedankje voor de meester of juf?

Meer inspiratie voor leuke bedankjes voor de meester of juf vind je op ons Pinterest board!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.