5x Activiteiten met kinderen voor in de vakantie

Hoera, voor een groot deel van ons land is de zomervakantie begonnen! Anderen moeten nog heel even doorbijten, maar het is bijna zo ver. Wat moet je nou in de vakantie met al die vrije tijd doen…? Natuurlijk lekker uitrusten en ontspannen, maar er is ook voor de kinderen een heleboel leuks te beleven in de zomervakantie. We geven je 5 ideetjes!

Idee 1: Activiteitenpot

Knutsel een activiteitenpot (of 3) en trek daar telkens briefjes uit met activiteiten om te ondernemen! De gratis printables hiervoor vind je in dit artikel op onze weblog.

 

Idee 2: Picknick

In de vakantie hoef je niet te haasten voor de lunch. Je kunt dus lekker de tijd nemen om allerlei hapjes klaar te maken voor een gezellige picknick in het park! Pak alle hapjes in kleine bakjes, nodig al je vrienden uit en maak er een gezellige lunch van. Inspiratie nodig? Op onze site vind je genoeg lunchrecepten! Wat dacht je bijvoorbeeld van couscoussalade, zalmbroodjes of juist iets creatiefs met fruit. Ik vind dit eigenlijk zo’n goed idee, dat ik het meteen ga inplannen 😉 wie gaat er mee?!

 

Idee 3: vakantie in eigen huis

Dit idee kreeg ik naar aanleiding van een aflevering van de Gilmore Girls: Rory kon niet naar Japan gaan en toen haalde haar moeder Japan maar naar Rory toe. Wat een leuk idee voor in de vakantie! Zo kan je eigenlijk overal naartoe gaan, in je eigen huis!

Zoek op een wereldkaart een leuke bestemming uit met elkaar, en breng het land naar je huiskamer. In de bibliotheek kan je boeken vinden over je ‘reisbestemming’. Is het er warm of juist koud? Misschien kan je hun traditionele kleding dragen? Welke taal spreken ze, kan je wat woordjes in die taal leren? Wat eten ze, wat drinken ze, wat is er te zien en te doen…? Met een beetje creativiteit haal je het gewoon allemaal naar Nederland. Versier de woonkamer, ga juist een nachtje in een tentje in de achtertuin slapen… en misschien is er van jullie ‘vakantieland’ wel een restaurant in Nederland? Of kan je zelf een recept opzoeken om te maken…?

Dit ga ik zeker doen als mijn kinderen wat ouder zijn en ook actief mee kunnen helpen met het thema. Super leuk!

 

Idee 4: Maak een ‘ik verveel me’ lijst

Ga er even voor zitten, en maak een lijst met allerlei dingen die je kunt gaan doen als je je verveelt. Of maak er meteen een bucketlist van; heb jij ze aan het einde van de vakantie allemaal af kunnen strepen…?

 

Idee 5: Kijk op Kidsproof voor activiteiten bij jou in de buurt

Op de website Kidsproof kan je een agenda vinden met allerlei leuke activiteiten bij jou in de buurt! Ik kijk hier regelmatig op, er is altijd wel wat leuks te doen. Een festival, open dag, voorleesmiddag in de bibliotheek, een boerderij waar je mee kunt helpen… allemaal te vinden via Kidsproof.

 

Heb jij nog leuke aanvullingen en ideetjes voor de zomervakantie? Deel ze in de comments of op Facebook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.