Maak het zelf: Zomer activiteitenpot

activiteitenpot

Hoera, de zomervakantie is begonnen! Heerlijk uitslapen, luieren, en… eh, wat gaan we eigenlijk doen?! In de zomervakantie zul je je een aantal weken moeten vermaken, en vooral met kinderen kan het soms een uitdaging zijn om leuke activiteiten te verzinnen. Daarom kan je vandaag beginnen met een knutselwerkje: de activiteitenpotten. Die kan je vervolgens de rest van de zomer gebruiken om je nooit meer te hoeven vervelen 😉 .

Kijk eens hoe leuk en fleurig ze er bij staan, deze drie acitiviteitenpotten?! Ik heb zelf gekozen voor drie potten, maar je kunt er natuurlijk altijd naar eigen invulling meer of minder maken.

activiteitenpot7

Hoe werkt het?

Eerst bepaal je met elkaar de spelregels. Hoe vaak pak je een briefje uit de pot: dagelijks? Wekelijks? Alleen als je je verveelt…? En wat doe je als er een opdracht uit komt die niet zo goed uit komt (misschien mag iedereen één keer een “joker” inzetten?).

Goed, als het moment daar is om de activiteitenpot aan te spreken voor inspiratie, dan maak je eerst een keuze uit de drie potten: Gezellig er op uit, Activiteiten & Spelletjes of Etenstijd! (je mag ze ook andere namen geven). Of laat bijvoorbeeld een dobbelsteen beslissen 🙂

Je schudt de pot goed door elkaar, pakt er een briefje uit, en dat gaan jullie dan doen. Je mag elke opdracht zo creatief invullen als je maar wilt: “maak een kasteel” kan je bijvoorbeeld met zand doen, met eierdozen, met cakejes, met pen en papier… of misschien fantaseer je met elkaar wel een verhaal over jullie kasteel en hoe die er uit ziet.

Bye bye verveling!

 

Zo maak je het

Allereerst begin je met het downloaden van de drie voorbeeldbestanden:

Het zijn Word-documenten, dus je kunt ze aanpassen en aanvullen met je eigen activiteiten, recepten en ideeën. Bedenk er zoveel als je maar wilt!

Print elk document uit op een ander kleur papier.

Vervolgens ga je aan de slag met een schaar of een snijmachine, en knip je de documenten in kleine reepjes. Zorg dat je de kleuren niet door elkaar gooit 🙂 .

activiteitenpot2

Nu heb je drie dezelfde lege potjes of bakjes nodig. Als je glazen potten gebruikt, zorg er dan voor dat ze goed zijn afgewassen en van binnen helemaal droog zijn. Ik kies zelf voor drie dezelfde witte kartonnen bakjes:

activiteitenpot3

 

Vouw alle briefjes 2x dubbel, zodat je niet kunt zien wat er op staat, en verdeel ze over de potten, kleur bij kleur.

activiteitenpot4

Nu download je het volgende document:

Als je dat wilt, kun je de labels aanpassen met een eigen tekst. Print daarna de labels uit op wit papier, en knip ze uit.

activiteitenpot5

Plak de labels op gekleurd papier (dezelfde kleur als de briefjes) en knip ze nogmaals uit, zodat  je er een mooie gekleurde rand omheen over houdt. Het oog wil immers ook wat 😉 .

activiteitenpot6

Tot slot plak je de labels op de bijbehorende potten en voila! Laat de verveling maar toeslaan!

activiteitenpot7

Wat voor activiteiten verzin jij allemaal deze zomervakantie?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.