Doe het zelf filmavondje (+ gratis printables)

filmavondje

Wie zegt dat je voor een leuke filmavond naar de bioscoop moet gaan? Net zo makkelijk organiseer je dit gewoon lekker thuis! Samen met je gezin, familie, vrienden of buren… en met de gratis printables uit dit artikel maak je jouw filmavond helemaal compleet!

Uitnodiging & entreeticket

uitnodiging2 IMG_20161006_094944

Begin je avond in stijl met een zelfgemaakte uitnodiging! Download het bestand onder aan dit artikel, print de uitnodiging en vul daarop zelf de details in: datum, tijd en welke film je gaat kijken (of misschien draaien er twee films? Of is er ter plekke nog keuze…?).

 

Bonnenboekje

IMG_20161006_095014

Dit is vooral leuk als je een filmavondje met kinderen organiseert: een bonnenboekje! De bonnetjes uit het boekje kan je inwisselen voor een consumptie (drinken), popcorn of een snack. Download het bestand onder aan dit artikel en print ze zo vaak uit als je ze denkt nodig te hebben. Even uitknippen, nietje er in en voila, voor iedereen een eigen bonnenboekje!

 

Popcorn

IMG_20161006_095042

Wat is een filmavond zonder popcorn? Je kunt popcorn in de winkel kopen, maar net zo handig zelf maken. Hieronder het recept.

Ingrediënten: 

 • Popcornmais
 • Olie
 • Suiker of zout

Doe in een pannetje een klein laagje olie, zodat de bodem van de pan net helemaal bedekt is. Zet de olie op het vuur en laat dit warm worden. Wil je zoete popcorn? Voeg dan wat suiker toe aan de olie. Als de olie warm is, voeg je een handje popcornmais toe, wederom precies genoeg om de bodem net helemaal te bedekken (of iets minder).

Heel belangrijk: doe een deksel op de pan! En je mag niet spieken tot de popcorn klaar is (jammer he?!). Als de eerste popcorn begint te poppen, zet je het vuur laag. Je wacht nu ongeveer drie minuten; tot het moment waarop je 10 seconden lang geen ‘pop’ meer hebt gehoord.

Haal nu de pan van het vuur en schud de pan nog even heen-en-weer zodat de laatste korrels ook nog kunnen poppen.

Nu mag het deksel er af 🙂 . Gooi de popcorn in een grote schaal of bak en bestrooi het eventueel nog met zout. Goed laten afkoelen voor je het serveert 🙂 .

 

IMG_20161006_091312

Popcornbakjes

Popcorn serveer je op de filmavond natuurlijk in zelfgemaakte popcornbakjes. Download het bestand onderaan dit artikel, en print de plaat voor de popcornbakjes 2x per bakje uit. (Voor 4 bakjes print je het dus 8 keer uit). Knip de bakjes netjes uit en zet ze in elkaar.

Vul elk bakje met popcorn en smullen maar!!!

 

Snacks

food-vegetables-italian-restaurant-large

Wat voor snacks je – naast de popcorn – wilt serveren op je filmavond, is natuurlijk heel persoonlijk, maar we geven je graag een aantal suggesties!

Zoet:

 • M&M’s
 • Chocola
 • Spekkies
 • Snoepjes
 • Pretzels
 • Chips
 • Zoute stengels
 • Cupcakes

Hartig:

Tot slot wensen we je een heel fijne filmavond toe, laat je ons nog even weten hoe het was? 😉

 

Downloads:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.