7 x Creatief met fruit

fruit

Fruit is gezond en heel lekker, en in de zomer ook nog eens volop verkrijgbaar! Verschillende fruitsoorten met elkaar gecombineerd is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel leuk. Voor een barbecue, feestje, traktatie of gewoon om je kind wat meer fruit te laten eten… laat je inspireren door het artikel van vandaag!

1. Fruitpijlen:

Met aardbei, mango, spekjes en een satéprikker maak je heel eenvoudig deze grappige fruitpijlen. Maar je maakt ze net zo gemakkelijk met allerlei andere soorten fruit (en voor een gezondere variant: zonder spek). Om te trakteren of ‘zo’ uit het vuistje te eten.

 :

Bron

2. Meloenhartjes:

Met een stuk watermeloen en uitsteekvormpjes maak je zelf leuke fruithartjes. Voor je geliefde, je ouders, je kinderen, of voor jezelf natuurlijk… 😉 .

Het idee komt van Pinterest, de originele bron kan ik helaas niet achterhalen.

 

3. Watermeloenlollies

Met een stokje er aan, tover je een puntje watermeloen zo om in een lollie. Verfrissend voor elke zomerse dag, en ook nog eens handig te eten 🙂 . Je kunt ze zo bijvoorbeeld ook serveren op een feestje of bruiloft.

 :

Het idee komt van Pinterest, de originele bron kan ik helaas niet achterhalen.

 

4. Een fruitschilderij

Iets meer werk is dit prachtige fruitschilderij! Met verschillende soorten fruit en evt. uitsteekvormpjes maak je op een bordje de leukste taferelen. Klik vooral even door naar de bron van deze foto voor (veel!) meer van dit soort leuke schilderijtjes en laat je inspireren.

Mr.Bananapede

Bron

 

5. Fruitkebab

Stukjes fruit op een stokje, oftewel fruitkebab. Heerlijk voor op bijvoorbeeld een picknick en heel eenvoudig te maken. Je kunt zelf bepalen welk fruit je er op wilt doen, dus ze zijn naar ieders smaak aan te passen.

Klik vooral even door naar de bron van deze foto voor een heleboel leuke en gezonde snack tips!

Party Fruit Skewers - Fruit Kabobs

Bron

 

6. Fruitkebab plaatskaartjes

We blijven even bij de fruitkebab, maar dan net wat verder doorgetrokken: maak met uitsteekvormpjes eerst letters van het fruit, en gebruik de fruitkebabs zo als plaatskaartjes voor een diner. Zo origineel bedacht!

These easy, edible fruit kabob place cards take just a few minutes to make, and add a thoughtful touch for guests. Here's how to make them.:

Bron

 

7. Zomerfruitdiertjes

Met zomerfruit maak je snel en eenvoudig deze leuke vlinders en bloemen. Ideaal voor in de lunchtrommel!

 :

Bron

 

Voor meer leuke ideetjes met fruit, verwijs ik je graag naar ons Pinterest board!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.