5x Snelle snacks voor Halloween

halloweensnacks

Eigenlijk is Halloween een echt Amerikaans feest, maar in Nederland is het steeds meer in opkomst. De betekenis er achter is in de loop van de jaren naar de achtergrond verdwenen, en heeft plaats gemaakt voor ouderwetse bangmakerij, gecombineerd met special effects, verkleedpartijen en… snacks! En daar komen wij graag om de hoek kijken 🙂 . Misschien ga je vanavond wel een Halloween feestje vieren met familie, vrienden, kennissen, buren…? Dan willen wij je last-minute nog inspireren met een aantal snel te maken snacks!


1. Oreo-spinnen

Van een stel Oreo koekjes maak je in een handomdraai deze enge spinnen; gebruik dropveter voor de pootjes en Mentos voor de oogjes. Met chocolade geef je de oogjes een iris. Wie durft ze te eten…?

oreo

 

2. Eetbaar kerkhof

Lekker als dessert: versier eenpersoonsbakjes chocolademousse, wolkentoetje of chocoladevla met kruimels van oreo-koekjes. Steek een langwerpig koekje (ik gebruikte frou-frou) waar je met gesmolten chocolade de letters RIP op hebt geschreven als ‘grafsteen’ in de mousse. Om het af te maken, versier je de ‘aarde’ met eetbare bloemetjes.

 

toetje

 

3. Hotdog mummies

Laat een paar plakjes bladerdeeg ontdooien, en snijd deze in dunne reepjes.

Wikkel het ‘lijfje’ en het ‘hoofd’ van een aantal knakworstjes in de bladerdeegreepjes, zodat het net mummies lijken.

Bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden in ca 15-20 minuten gaar, en maak met mosterd kleine oogjes op de worstjes.

(Bron afbeelding: Pinterest)

 

4. Spooklollies

Eenvoudig en grappig: neem een lolly en draai er een tissue omheen. Zet dit vast met een lintje en teken met zwarte viltstift twee oogjes op de tissue. Woah!

spookje

 

5. Pompoen-mandarijntjes

Als het echt last-minute moet zijn… kan je altijd nog een pompoen-gezichtje op een stel mandarijntjes tekenen. Ook erg leuk als snelle decoratie 🙂

mandarijn

 

We wensen je alvast een Happy Halloween!

Heb jij nog ideeën voor lekkere last-minute Halloween snacks?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.