Inspiratie: traktaties voor broer of zus (+ gratis printables)

traktaties

Zoals jullie misschien weten, ben ik momenteel in verwachting van ons tweede kindje. Mijn zoon vindt dit heel spannend, want hij wordt grote broer! Als de baby geboren is, mag hij daarom trakteren bij de gastouder en op de peuterspeelzaal. Ik ga nog niet verklappen wat voor traktatie het wordt, maar Mirjam en ik hebben vandaag wel flink wat inspiratie voor wie ook op zoek is naar iets leuks of iets lekkers om de komst van een baby te vieren.

Een hoop van deze traktaties kan je, heel handig, ruim van te voren maken (of in elk geval voorbereiden). Weet je nog niet of je een zoon of dochter krijgt, dan maak je ze gewoon alvast in twee kleuren.

 

1.Roze of blauwe Nijn

Voor deze traktatie print je heel simpel een stel roze of blauwe Nijntjes uit, en plakt ze ergens op. Dat kan je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt, of juist heel simpel houden. Ik plakte ze zelf op roze en blauwe doosjes met snoepjes van de HEMA.

nijntjes

Ook maken? Als je op de Nijntjes hier onder klikt, kan je ze in groter formaat downloaden om zelf uit te printen.

broertje zusje

 

2. Ooievaars

Een iets neutralere traktatie is deze ooievaar; knutsel ‘m van te voren al in elkaar en schrijf dan later op zijn buikje de naam van de baby. Je kunt dan een zakje met lekkers of een klein cadeautje met een nietje in de binnenkant van de ooievaar vast zetten.

ooievaars

Ook maken? Klik op het plaatje hieronder om de ooievaar als .pdf bestand te downloaden en uit te printen.

ooievaar

 

3. Doosjes om te vullen

Natuurlijk kan  je ook onderstaande doosjes maken, die kan je dan vullen met wat je maar wilt. Bijvoorbeeld (roze of blauwe) snoephartjes, kleine cadeautjes, stukje chocolade, een ballon, spekkies, fruit…

doosjes

Ook maken? Klik hier onder op het doosje van jouw keuze, en print ‘m uit! Eventueel kan je er zelf met een fotobewerkingsprogramma nog een tekst of foto op zetten, dit doe je dan op het grote witte vlak tussen de muisjes in. Vergeet niet je tekst of foto 90 graden te draaien voor je gaat printen.
doosje-broertje
doosje-zusje

 

4. Lange vingers met muisjes

Smeer een lange vinger in met witte chocoladepasta, en haal ‘m daarna door de muisjes. Eventueel kan je er daarna nog een strik aan doen met een kaartje, maar je kunt ze ook lekker zo serveren.

Het zou ook kunnen met gesmolten chocolade natuurlijk; zodra de chocolade dan weer uithardt zullen de muisjes echt goed vast zitten. Maar dit is makkelijker en sneller, en daarnaast plakt een goede dikke chocopasta ook prima.

langevingermuisjes

 

5. Cupcakes met muisjes

De cupcakes kan je tijdens je verlof alvast bakken en in de vriezer bewaren. Heb je meteen een goede afleiding tijdens het wachten, wachten, wachten…. 😉 Haal ze een avond van te voren uit de vriezer en versier ze vlak voor het trakteren met witte chocoladepasta en muisjes.

cupcakemuisjes

 

6. Nijntje koekjes met muisjes

Deze traktatie is het lekkerst met zelfgebakken koekjes (waar je bijvoorbeeld nog wat kleurstof door heen kunt doen!), maar je kunt Nijntje-koekjes ook kant-en-klaar in de winkel kopen. Geef de Nijntjes een ‘jurkje’ van witte chocoladepasta en strooi daar overheen gekleurde muisjes. Ziet dat er niet feestelijk uit?!

nijntjekoekjes

 

Kijk voor nog meer inspiratie op ons traktatie-bord:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.