Eetbare beestjes

Dat ik dol ben op eten, mag duidelijk zijn. Nu de kinderen nog 😉 Ik laat ze altijd graag met allerlei smaken en texturen kennis maken, maar nu mijn oudste zoon in de fase zit waarbij hij erg kieskeurig is op wat hij eet (niks groens!), probeer ik er vaak iets leuks van te maken. Hieronder 5 leuke ideetjes!

Fruitinsecten

(Bron foto)

Hoe leuk zijn deze fruitrupsen, fruitslakken en kevertjes?! Wat je nodig hebt: selderij, pindakaas of roomkaas, verschillende soorten fruit (kerstomaatjes, druiven, olijven, kiwi, appel, sinaasappel) en snoep-oogjes.

 

Monstersandwich

(Bron foto: Pinterest)

Van geroosterd brood maak je met een aantal extra ingrediënten heel eenvoudig deze monstersandwiches; de ogen maak je van komkommer en olijf, de mond en tanden van een plakje vlees en kaas. Yummmmm!

 

Gruffalunch

(Bron foto)

Van een eenvoudige boterham kan je een waar kunstwerkje maken, zoals een Gruffalo! En reken maar dat dat smaakt 🙂 (PS in het kader van ‘geef mij maar een boek’ kan je het boek ‘De Gruffalo’ nu voor €2 kopen bij diverse boekwinkels! OP=OP dus wees er snel bij)

 

Aardbeimuizen

These strawberry mice make super cute party food - fun food recipe and video tutorial from Eats Amazing UK

(Bron foto)

Het aardbeienseizoen staat voor de deur, en hoewel de zomerkoninkjes van zichzelf al heel erg lekker zijn, worden ze nóg leuker als je er deze muisjes van maakt 🙂 Gebruik kleine stukjes chocolade voor de oren, en dropveters voor de staartjes.

 

Kikkererwten

Parenting coaching _ It's all in the presentation - food art to inspire healthy eating - Kids - Bambini - Un modo creativo per indurre i bambini a mangiare in modo sano. The #frog #prince So funny:

(Bron foto: Pinterest)

Ook van het avondeten maak je snel en heel eenvoudig een leuk beest: bijvoorbeeld deze kikker van erwtjes, komkommer, kaas, paprika en rozijntjes. Wie wil daar nou niet een hapje van proeven…?

 

Heb je nog meer leuke ideeën? Laat ze dan achter bij de comments!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.