Handig: smoothie-packs

Wanneer je net als ik gek bent op smoothies, staat er een heel fijn seizoen voor de deur! In de zomer is het fruit lekker goedkoop en kan je lekker vaak genieten van een lekker verse smoothie. Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar ik krijg dan dus niet altijd al het fruit op voordat het slecht wordt; vooral bij fruit dat je moet aansnijden (zoals een ananas of een mango) lukt dat niet altijd. Daarom maakte ik deze handige smoothie-packs; zo kan je ook nog eens altijd heel snel en simpel een smoothie maken zonder er meteen voor naar de winkel te hoeven. En als je er een heleboel maakt, kan je ze ook gebruiken in het najaar of de winter.

Ik begin het maken van smoothie-packs altijd met het maken van yoghurt-hartjes, door silicone cupcakevormpjes te vullen met (volle!) yoghurt en deze in te vriezen.

 

IMG_20160902_090627

Als alle hartjes bevroren zijn (duurt een paar uur, maar ik zet ze gewoon een dag van te voren in de vriezer) maak ik allerlei soorten fruit schoon en snijd ik ze allemaal in stukjes van ongeveer dezelfde grootte. Ik verdeel dan de stukjes fruit over ziplock-zakjes (ik gebruik die van de ikea).

IMG_20160902_090558

Bij het maken van de zakjes, kies ik voor bepaalde thema’s. Zo zijn niet alle smoothies hetzelfde en kan ik op het moment zelf kiezen waar ik zin in heb.

Een aantal smaak-suggesties:

  • Topical: ananas – banaan – mango
  • Appel- druif
  • Framboos- banaan – mango
  • Banaan- ananas – druif

Dan doe ik nog zo’n yoghurt-hartje in het zakje er bij, en zo kunnen ze in de vriezer.

Zoals je ziet schrijf ik op het zakje welke smaak er precies in zit, wel zo handig.

Wanneer je nou op een later moment een smoothie wilt maken, haal je simpelweg zo’n zakje uit de vriezer. Laat hem een half uurtje ontdooien en doe de inhoud van het zakje dan in een maatbeker. Ik doe er zelf dan altijd nog een flinke scheut melk bij, een daarna zet ik de staafmixer er op. Natuurlijk kan je het ook in de blender maken.

Even over schenken in een glas, rietje er in en klaar is je verse smoothie!

IMG_20161203_154132

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.