Spelletjes voor op je smartphone

In navolging op de artikelen die ik schreef over handige apps voor op je telefoon (lees ze hier en hier), vandaag een artikel over spelletjes op je smartphone 😀 Deze vijf spellen speel ik regelmatig… Welke speel jij graag?

No automatic alt text available.

DrawSomething

Dit spel was 5 jaar geleden helemaal HOT, maar nog steeds erg leuk om te spelen! Het idee is simpel: maak een tekening en laat iemand anders raden wat je getekend hebt. Daarna kan jij de tekening van iemand anders raden en daar krijg je dan weer punten voor. Heerlijk tijdverdrijf, vind ik!

Enig nadeel… niemand van mijn vrienden speelt het nog! Speel jij nog DrawSomething, laat het dan even weten via Facebook of Instagram, dan voeg ik je toe en spelen we tegen elkaar 😉

iTunes | Google Play

Afbeeldingsresultaat voor Two Dots

Two Dots

Super verslavend is het spel Two Dots! Het is de bedoeling bij dit spel om stipjes van dezelfde kleur met elkaar te verbinden en zo een vooraf gesteld doel te behalen. Het spel begint met een tutorial, en al snel heb je het onder de knie. Elke keer komt er weer een leuke twist of variabele bij, dus je wordt ’t spel niet snel zat. Ook wordt de app regelmatig ge-update en bijgewerkt naar nieuwe thema’s, nieuwe uitdagingen, nieuwe expedities en prijzenjachten. Het enige nadeel vind ik de advertenties in het spel, maar die zijn niet enorm irritant.

Website | iTunes | Google Play

 

Afbeeldingsresultaat voor Brain it on

Brain it on

Dit is een leuk, verslavend en frustrerend spel! Elk level bevat een opdracht, bijvoorbeeld: zorg ervoor dat een balletje in een bepaald vakje belandt. Alleen alles wat je tekent valt naar beneden zodra het leven begint… je moet logisch nadenken om de levels tot een goed einde te brengen. Het klinkt wat ingewikkeld, maar dat is het niet! Daag jezelf uit en probeer het spel eens uit 🙂

Website | iTunes | Google Play

 

Afbeeldingsresultaat voor minesweeper android

Minesweeper

Wie heeft nou niet eindeloos zitten mijnenvegen op z’n PC vroeger…? Nou, dit spelletje is er ook voor Android (en vast ook wel voor iOS) en het is net zo verslavend!

Er zijn veel verschillende versies van, ikzelf gebruik deze.

 

 Super Sudoku: miniatuur van screenshot  Super Sudoku: miniatuur van screenshot

Super Sudoku

Houd je ook zo van sudoku’s? Lekker even puzzelen zonder opgejaagd te worden, ik houd er van. Daarom heb ik natuurlijk een Sudoku-app op mijn telefoon. Ook hiervan zijn weer heel veel verschillende apps te vinden, ik gebruik zelf Super Sudoku.

 

Welke spelletjes speel jij op je smartphone, heb je nog aanraders?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.