Recept: mini-plaattaartjes met tomaat en mozzarella

Onlangs maakte ik deze heerlijke miniatuur plaattaartjes. Ik serveerde ze met groenten en bataatpuree, waarbij ze fungeerden als alternatief voor vlees. Maar deze plaattaartjes zouden ook niet misstaan in een picknickmand, als borrelhapje of als voorgerecht (gecombineerd met soep of een lekkere salade?)

Ingrediënten (voor 4 stuks): 

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 2 tomaten
  • 2 champignons
  • 4 eieren
  • Strooikaas
  • Snuf peper

Laat de bladerdeegplakken een tijdje liggen, zodat ze ontdooien. Vouw daarna de randjes omhoog zodat er vier kleine bakjes ontstaan. Je zou eventueel ook de vier plakken tegen elkaar aan kunnen leggen (laat ze een klein stukje overlappen) en de randjes met een vork aan kunnen drukken. Ik wilde graag vier losse plaattaartjes maken, dus maakte vier losse bakjes.

Achteraf gezien had ik misschien beter vier bakvormpjes kunnen gebruiken, zodat het ei niet uit de bakjes zou lopen, maar zo lukte het ook.

Vul de bakjes met wat tomaat, champignons en een ei. Het leukste is als de dooier heel blijft, maar je kunt ook de eieren van te voren even klutsen met een snuf peper er doorheen.  Nu wordt het een klein knoeiwerkje om ze in de oven te krijgen, omdat het ei gemakkelijk alle kanten op loopt.

Doe nog een beetje geraspte kaas en wat peper op de plaattaartjes en bak ze in ongeveer 20 minuten in een oven van 200 graden gaar en bruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.