Recept: Zalmfilet met gegrilde groenten en couscous

 

Eens in de zoveel tijd eten we een lekker stukje zalmfilet. Meestal bak ik ze in de pan (omdat ik ze zonder toevoeging zo lekker vind), maar dit keer maakte ik ze uit de oven met gegrilde groenten en couscous. Een heerlijk gemakkelijk gerecht en snel op tafel. Lees snel verder 🙂

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 stukken zalmfilet met huid
  • Diverse groenten (ik koos voor italiaanse roerbakgroente maar je kunt alle groente nemen die je zelf lekker vindt)
  • 150-200 gram couscous
  • 3-4 teentjes knoflook of wat knoflookpoeder
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl koriander
  • snufje kaneel
  • 1 limoen
  • zout naar smaak
  • Aluminiumfolie

Als je verse (ongesneden) groente gebruikt, snijd je die eerst in kleine stukjes. Doe ze daarna in een schaal, en meng de olijfolie goed door de groente. Je kunt ook zout toevoegen als je dat wilt, en een paar teentjes knoflook (ik gebruikte knoflookpoeder).

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Spreid dan de groente uit op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. In het midden laat je een plekje over waar straks de zalm komt liggen.

Zet de plaat met groente alvast in de oven, terwijl je verder gaat met de zalm.

Snijd de roomboter in kleine stukjes en meng dit met 1 eetlepel honing en de kruiden (paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn, koriander en kaneel). Eventueel kan je ook wat zout toevoegen als je dat lekker vindt.

Leg de zalmfilets op een stuk aluminiumfolie, verdeel het botermengsel erover en knijp wat limoensap over de zalm.

Vouw nu de aluminiumfolie dicht, zodat je een pakketje hebt met de stukken zalm er in. Let goed op dat je het pakketje helemaal dicht vouwt, anders lekt er straks gesmolten boter uit.

Leg het zalmpakketje op de ovenplaat en laat dit in z’n geheel nog 15-20 minuten in de oven staan op 220 graden.

Bereide nu de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Wacht tot de oven piept en… smullen maar!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.