How-to: zalmfilet bakken in de koekenpan

zalmbakken

Zalm is bij ons thuis een van de meest gegeten vissen. We zijn er allemaal dol op, en het staat regelmatig op het menu. Meestal maak ik ‘m dan in de koekenpan klaar, vandaag laat ik zien hoe je daarmee het beste resultaat krijgt zonder dat de zalm droog wordt.

appetite-banana-calories-catering-161481

Eigenlijk spreekt het voor zich, maar ik wil het wel even genoemd hebben. De lekkerste zalm haal je natuurlijk bij de viswinkel, daar is de zalm gegarandeerd vers. Ook in de supermarkt vind je redelijk goede zalmfilet, maar meestal niet in het vriesvak. Let in elk geval altijd op het MSC-keurmerk voor verantwoorde vangst. Klik op onderstaande afbeelding om meer over dit keurmerk te lezen.

marine_stewardship_groot

Goed, terug naar de keuken. Reken één zalmfilet per persoon, het liefst eentje met huid. Het beste effect bereik je als je de zalm meteen na het bakken op tafel kunt zetten, houd hier in je planning rekening mee.

Een zalmfilet vind ik lekker genoeg van zichzelf, dus ik gebruik er eigenlijk geen kruiden op. Wil je toch met kruiden aan de slag, dan kan je bijvoorbeeld dille gebruiken, rozemarijn of tuinkruiden. Kruid de filets alleen aan de kant waar geen huid zit.

Voordat je de zalm gaat bakken, smeer je de huid in met olijfolie. Bak de zalmfilets op de huid ca 4 minuten op half hoog, tot het huidje krokant is.

DSC_0076

Draai nu de zalmfilets om en voeg een klont roomboter toe. Laat de zalm nu op laag vuur nog ca 4-5 minuten garen. De zalmfilet mag nog een beetje rosé zijn van binnen.

DSC_0082

De zalm is nu klaar om op te dienen! Haal de filets meteen uit de pan, zodat ze niet langer doorgaren (daar worden ze droog van). Dien het meteen op 🙂 .

salmon-food-pumpkin-42270

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.