Recept: Sinterklaasstoofvlees

Hmmm, zo vlak voor Pakjesavond heb ik een heel lekker en bijzonder recept voor jullie! Dit heerlijke Sinterklaasstoofvlees bevat gewoon echte speculaasjes, te lekker om waar te zijn toch?!

Als ik stoofvlees maak, trek ik er graag een hele middag voor uit. Des te lekkerder wordt het. En als je toch vroeg in de keuken staat, kan je ook meteen stoofpeertjes opzetten, het seizoen is weer begonnen 😉 .

Ingrediënten:

  • 700gr rundvlees (ik gebruikte riblappen)
  • 300ml water of bouillon
  • 2 uien
  • Flinke klont roomboter om in te bakken
  • 2 eetlepels donkerbruine suiker
  • 6 Speculaasjes
  • Peper naar smaak
  • 4 Kruidnageltjes
  • Laurier
  • 2 tl kaneel (en evt een kaneelstokje)
  • 1 tl nootmuskaat

Haal het vlees ruimschoots op tijd uit de koelkast, zodat het goed op kamertemperatuur kan komen. Zo voorkom je dat het vlees taai wordt.

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en bak het met een flinke klont roomboter en naar smaak wat zwarte peper even aan in een braadpan.

Snipper de uitjes en voeg deze aan het vlees toe zodra dat rondom een beetje bruin begint te worden.

Als de uitjes een beetje glazig worden, voeg je het water of de bouillon toe aan het vlees, 2 eetlepels bruine suiker en alle kruiden.

Voeg tot slot de speculaasjes toe aan het vlees.

Demp nu het vuur en laat de schotel minstens 2-3 uur op laag vuur stoven. Roer af en toe in de schotel zodat de ingrediënten zich goed mengen en het niet aanbrandt.

Laat tot slot de stoofschotel een beetje inkoken, zodat de saus wat dikker wordt.

Wij aten het Sinterklaasstoofvlees met rodekool, aardappelpuree en zelfgemaakte appelmoes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.