Recept: Knapperige zalmbroodjes

Komende zondag is het Moederdag, altijd een leuk moment om je moeder te verwennen met ontbijt op bed of een lekkere brunch. Vandaag geven we dit recept voor knapperige zalmbroodjes waarmee je zeker indruk zult maken.

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 1/2 bosuitje
  • 200 gr gerookte zalm

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de plakjes bladerdeeg op een rij en druk de naden dicht, of kneed de plakjes tot een bal en rol deze uit tot een langwerpige plak deeg.

Beleg het bladerdeeg voor ongeveer 2/3e deel met de gerookte zalm.

Smeer roomkaas over de helft van de zalm heen. Snijd het bosuitje in dunne ringen en verdeel ze over de roomkaas.

Rol de bladerdeeg losjes op tot een dikke rol en snijd deze voorzichtig in vier plakken.

Leg de plakken plat op een met bakpapier beklede plaat. Eventueel kan je ze met een vork nog een beetje aandrukken. Bak de broodjes daarna in ca 20-25 minuten in de oven goudbruin en gaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.