10 Tips voor vakantie in een huisje

De meivakantie staat weer voor de deur! Dat betekent voor een heleboel mensen even er lekker tussenuit. Dit jaar zit dat er voor ons helaas niet in, omdat we in mei gaan verhuizen, maar voor wie wel lekker even weg gaat heb ik vandaag 10 tips voor je vakantie in een huisje! De tips zijn vooral gericht op een vakantie met kinderen.

1. Zelf meenemen

Hoe luxe het huisje wat je gehuurd hebt ook mag zijn, je zult een heleboel spulletjes zelf moeten meenemen. Maak van te voren een paklijst, en vergeet niet de volgende dingen daar aan toe te voegen:

  • Afwasblokjes
  • Wc papier
  • Handzeep
  • Schoonmaakdoekjes
  • Aansteker
  • Vuilniszak

2. Boodschappen laten bezorgen

Op de meeste vakantieparken is een kampwinkeltje aanwezig waar je het een en ander aan boodschappen kunt kopen, maar omdat alles daar Enorm Duur is, kun je beter je grote inkopen bij een gewone supermarkt halen. En om nou niet met een auto vol boodschappen van huis weg te hoeven, kan je een bestelling plaatsen bij een supermarkt die bezorgt. Vaak kunnen de busjes van Albert.nl gewoon de parken op, dus als je van te voren bedenkt wat je allemaal (ongeveer) wilt gaan eten in de vakantie, kan je dat gewoon al thuis vanuit je luie stoel bestellen. Ook alles voor je ontbijt, lunch en snacks kan je gewoon laten bezorgen. En wat dacht je van luiers?! Geen gesjouw meer met zware kratten, flessen wijn of een krat bier, Albert bezorgt tot in je keuken en je hoeft niet na aankomst nog eens te gaan zoeken naar de supermarkt. Ideaal.

3. Afwassen voor je dingen gaat gebruiken

Denk eens terug aan je laatste bezoek aan een huisje. Hoe heb je de afwas toen achter gelaten? Waarschijnlijk heb je de meeste vaat netjes afgewassen, maar zijn er altijd wel 1 of 2 (of meer) glazen die je even hebt opgepoetst en terug gezet in de kast. De schoonmaaksters hebben echt niet al die afwas nogmaals gedaan, dus houd dit in gedachten als je het huisje betrekt.

Wel zo fijn om dus even je servies af te wassen voor je het gaat gebruiken šŸ˜‰ .

4. Check of je een oven hebt

Ha, dit is een goede tip! Wij stonden afgelopen najaar dus met afbakbroodjes, croissantjes en ovensnacks in een oven-loos huisje in Limburg. Oeps… Check dus altijd even van te voren op de site van het vakantiepark waar je boekt naar de faciliteiten in de keuken. Uiteindelijk heb ik met een koekenpan en een metalen roostertje een oven geĆÆmproviseerd voor de croissantjes (zie de foto hierboven šŸ˜‰ ), maar handig was anders.

Overigens bleek ons huisje ook geen vaatwasser te hebben, dus we mochten weer ouderwets met een sopje aan de slag…

5. Babybeddengoed

Ga je op reis met een baby? Neem dan je eigen lakens en dekentje mee! Op een vakantiepark kan je altijd wel een campingbedje met ‘babybeddengoed’ huren, maar daaronder verstaan ze dus gewoon een dekbed. Terwijl dat voor een baby wordt afgeraden. Gewoon je eigen spul meenemen dus, wel zo fijn ook. Vergeet ook je babyfoon niet, hoewel die huisjes vaak gehorig genoeg zijn šŸ˜‰ .

6. Kinderbestek en toetjeslepels

In het verlengde daarvan: ook kindvriendelijke huisjes zijn vaak niet zo kindvriendelijk als wordt geadverteerd. Tenzij je kind dol is op eten met koffielepeltjes, kan je het beste voor je kind eigen bestek meenemen en misschien ook wel een plastic bord. Overigens zijn er bijna ook nooit toetjeslepels aanwezig, dus als je daar op gesteld bent, zet ze op je paklijst!

Afbeeldingsresultaat voor stopcontactbeveiliger

(Foto: veiligheid.nl)

7. Stopcontactbeveiligers mee

Bij IKEA koop je voor weinig een set stopcontactbeveiligers. Reis je met kinderen, dan kunnen deze standaard in je koffer, dus niet alleen als je naar een huisje gaat. Ik wilde het toch even genoemd hebben… wij hebben ooit in een huisje alle stopcontacten afgeplakt met pleisters. Sindsdien nemen we standaard beveiligers mee. Kleine moeite!

8. Handdoeken / badlakens mee, plus badmat

Het huren van een handdoeken/badlakenpakket op een vakantiepark is vaak erg duur. Ook worden je handdoeken tussentijds niet vervangen, dus wil je regelmatig een schone handdoek kunnen nemen, pak dan gewoon een stapeltje van thuis mee. Wij nemen de handdoeken en badlakens overigens mee in een vacuĆ¼mzak, elk huisje heeft wel een stofzuiger! Ideaal ook voor alle vuile was op de terugweg.

9. Goede schoenen, loopfietsje, draagzak

Op een vakantiepark moet je vaak veel lopen, dus zorg dat je goede schoenen bij je hebt. Reis je met kinderen, neem dan een buggy, loopfietsje en/of draagzak mee. En natuurlijk warme jassen, het kan ook in mei nog wel eens fris zijn in de avond.

10. Aankleding van het huisje

Tot slot wil ik nog even noemen dat het naast alle praktische zaken ook heel fijn is om wat extra’s mee te nemen voor het aankleden van het huisje. Neem wat (led)kaarsjes, of een tafelkleed mee, een bloemetje voor op tafel, een fruitmand; gezelligheid maak je zelf!

Nou dat waren ze, mijn 10 tips voor vakantie in een huisje. Mocht je er gebruik van gaan maken: alvast een heel fijne vakantie toegewenst en laat ons weten of je wat aan de tips gehad hebt!

Heb je zelf nog meer tips? Laat ze achter bij de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.