Naaipatroon: SummerSuit maat 74

naaipatroonsummersuit

De zomer staat voor de deur! Daarom delen we hierbij een heel eenvoudig naaipatroon voor een SummerSuit voor kinderen in maat 74. Heerlijk voor op het strand, op de camping, op vakantie… etc. En heel snel gemaakt!

zomerpakje1

Nodig:

 • Tricot (ca 50 bij 140 cm)
 • Boordstof
 • Garen
 • Tweelingnaald
 • Kam snaps / drukknoopjes (5 stuks)

Werkbeschrijving:

 1. Teken de patroondelen over op de stof. De voor- en achterpanden moeten op de stippellijn worden gespiegeld. Het voorpand heeft een andere (lagere) neklijn dan het achterpand. Deel twee uit het patroon moet drie keer worden geknipt, maar éénmaal zonder zoom aan de brede kant.

zomerpakje2

 1. Meet de lengte van de neklijn op en neem 3/4e van deze lengte als lengte voor de boord. Knip van de boorstof stroken van deze lengte, ca 3 cm breed. Speld de boorstof op de zoom (rek deze wat uit) en naai deze vast langs de neklijn van zowel het voor- als het achterpand. Vouw de boord naar binnen en zet hem met een tweelingnaald goed vast.
 2. Leg de voor- en achterpanden over elkaar heen tot aan de overlapmarkering en zet de overlappende stukken aan de zijkanten losjes aan elkaar vast met een (zigzag) steek.
 3. Vouw de beide panden met de goede kanten op elkaar en stik met een tweelingnaald de zijkanten van armgat tot broekspijp helemaal vast. Knip het overtollig stof van de zoom hierna af.
  zomerpakje3
 4. Het pakje begint nu vorm te krijgen, en ligt binnenstebuiten. Keer het met de goede kant naar buiten en speld de boordjes voor de armsgaten op het pakje. Deze zet je vast, weer naar binnen vouwen en met een tweelingnaald doorstikken.
 5. Leg de stukken C en D met de goede kant op elkaar, en naai alles behalve het onderste (kortste) ronde stuk vast. Keer het binnenstebuiten en leg dit op de goede kant van het achterpand. Naai nu langs het ronde stuk het beleg aan het achterpand vast en vouw het beleg naar binnen.
 6. Leg stuk E met de goede kant op de goede kant van het voorpand en naai het langs het onderste (kortste) ronde stuk vast. Vouw het beleg naar binnen en naai het beleg aan het voorpand vast.
 7. Vouw de broekspijpen om naar binnen en zet ze vast met een tweelingnaald.
 8. Sla de kam snaps of drukknoopjes vast op het beleg (even goed kijken hoe ze precies moeten).

Klik hier om het patroon te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.