Inspiratie: herfsttafel

Je hoeft niet naar buiten te kijken om te weten dat het inmiddels volop herfst is. Vaak is het in de herfst buiten guur en regenachtig, en nu de wintertijd weer is in gegaan, is echt de tijd aangebroken om het in huis lekker gezellig te maken. Ik doe dat zelf altijd graag met een seizoenstafel. Heel gezellig, maar ook leuk om (als je die hebt) je kinderen over de verschillende seizoenen te leren. Vandaag wil ik je graag inspireren met wat voorbeelden voor een herfsttafel.

Laat je niet afschrikken door het woord ‘tafel’  in ‘herfsttafel’, want je hoeft er echt geen hele tafel aan op te offeren. Ik gebruik zelf meestal een langwerpig dienblad, maar je kunt er ook een (thee)kastje voor gebruiken, een plankje aan de muur, een vensterbank, de bovenkant van je piano, een vitrinekastje, een stolp… mogelijkheden te over!

Bron

 

Op je herfsttafel verzamel je allerlei ‘schatten’ die bij het seizoen horen. Alles wat je hebt gevonden bij een lekkere herfstwandeling, bijvoorbeeld mooie bladeren, kastanjes, eikels en dennenappels. Ook kan je dit aanvullen met kaarsjes, (houten) figuren, of zelfgemaakte knutselwerkjes.

Gevonden op Pinterest, originele bron helaas onbekend.

 

Kleed je herfsttafel aan met mos, takjes, kabouters, paddestoelen, pompoentjes… alles kan en mag!

Bron

 

Een wat minder drukke versie van een herfsttafel kan je bijvoorbeeld maken door een grote vaas of accubak te vullen met kastanjes, eikels, noten of bladeren en er een grote kaars in te zetten (zorg daarbij uiteraard voor de veiligheid, dat de boel geen vlam kan vatten).

Gevonden op Pinterest, originele bron helaas onbekend.

 

Een herfsttafel kan je zo ingewikkeld of zo eenvoudig maken als je zelf wilt. Heb jij al leuke ideetjes op gedaan voor de jouwe?

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.