Recept: Pulled Chicken

Vlees is tegenwoordig helemaal hip als het pulled is; uit elkaar getrokken en gemarineerd. Hoog tijd om dat eens uit te proberen, want dit is echt zo lekker! Vooral als het zowel pittig als een beetje zoet is. Ik wil vooral even zeggen dat je niet moet schrikken van de ietwat lange ingrediëntenlijst, het is namelijk helemaal niet moeilijk om te maken. Laten we maar gelijk beginnen, want dit wil je gewoon zo snel mogelijk eten natuurlijk.

Ingrediënten:

  • 2 grote kipfilets of 3 kleine kipfilets
  • 2 el milde mosterd
  • 1 el sambal badjak
  • 3 el honing
  • 6 el ketjap manis
  • peper en zout naar smaak
  • 1/4 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl kardemompoeder
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl laospoeder
  • 100 ml water
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden of geperst
  • evt. beetje (vers) citroensap

Breng in een pan water aan de kook (genoeg om de kipfilets in onder te dompelen). Als het kookt doe je de kipfilets in het water, laat de filets 15 – 25 minuten koken (afhankelijk van hoe groot de kipfilets zijn) tot ze gaar zijn. Zet het vuur uit en haal ze uit het water, leg ze even op een snijplank om af te koelen terwijl je de marinade gaat voorbereiden.

Doe de mosterd, sambal, ketjap, honing en alle kruiden/specerijen samen in een kom en meng ze met een lepel goed door elkaar. Voeg het water toe en roer nog eventjes door.
Snipper de ui (houd deze even apart) en snijd de knoflook fijn en doe de knoflook bij de marinade.

Trek nu de kipfilets uit elkaar met behulp van 2 vorken.

Doe de de kip dan bij de marinade en meng het goed met de marinade.

Pak er een koekenpan bij en laat op een laag vuurtje er een klontje boter in smelten (of gebruik zonnebloemolie als je liever geen boter gebruikt). Doe dan eerst de gesnipperde ui in de pan en laat het 1 a 2 minuten fruiten, nog steeds op een laag vuurtje.

Voeg dan de gemarineerde Pulled Chicken toe. Laat de boel lekker sudderen tot de marinade lekker indikt. Proef even of je het zo lekker vindt. Je kunt op dit punt nog een beetje (vers) citroensap toevoegen, als je het bijvoorbeeld toch net te pittig of te zoet vindt. Roer het dan nog eventjes door en zet dan het vuur uit. Klaar! Viel best mee toch? 😉

Je kunt deze Pulled Chicken gebruiken om een broodje Pulled Chicken te maken als lunch, maar het is ook lekker om bijvoorbeeld te serveren met rijst en groenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.