Recept: sambal goreng telor

Een heerlijk Indonesisch bijgerecht is sambal goreng telor. En eigenlijk zit het recept al in de naam omsloten: in sambal gebakken eieren. Laten we snel beginnen met het recept.


Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 2 tomaten
  • 100 ml water
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Scheutje plantaardige olie

Begin met het koken van de eieren. Laat ze minstens 8 minuten in een pannetje met water koken, zodat ze goed hard worden. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan, en pel ze.

Snipper de ui en de knoflook, en fruit dit samen met de sambal even aan in een scheutje plantaardige olie. Zelf gebruik ik graag arachideolie, maar zonnebloemolie is ook helemaal goed. Olijfolie zou ook kunnen, maar vanwege de smaak liever niet.

Snijd de tomaten in blokjes, en voeg dit samen met het water toe aan het sambal mengsel. Voeg ook de bruine suiker toe en roer goed.

Als het water kookt zet je het vuur laag en leg je de eieren er bij in de pan.

Doe nu het deksel op de pan en laat het geheel op heel laag vuur rustig   kwartiertje (of langer) stoven.

Je kunt de eieren ook van te voren maken, want koud zijn ze ook heel lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.