Recept: Sajoer boontjes

Mijn favoriete groente uit de Indonesische keuken, is boontjes. Vroeger kookte ik ze er gewoon bij, maar tegenwoordig maak ik er altijd heel graag sajoer boontjes van. Je kunt het met verse boontjes maken, maar met boontjes uit de vriezer wordt het eigenlijk net zo lekker.

Ingrediënten:

  • 200 gram sperzieboontjes
  • 250 ml water
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel trassi
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eetlepels santen (kokoscrème)
  • Scheutje plantaardige olie

Snipper het halve uitje en de knoflook, en fruit dit in wat plantaardige olie aan. Ik gebruik hier zelf graag arachideolie voor, maar je kan ook bijvoorbeeld zonnebloemolie gebruiken.


Voeg nu de sambal toe aan het mengsel, en ook de laos, gember, trassi en bruine suiker. Bak dit eventjes aan, en voeg daarna ook het water en het bouillonblokje toe.

Was de boontjes en snijd ze in kleine stukjes.

Voeg de boontjes toe aan het mengsel, en kook ze in ca 8 minuten beetgaar. Voeg daarna de santen toe en kook eventueel nog even kort door tot de boontjes precies zijn zoals je ze wilt hebben 🙂

Selamat makan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.