Basisrecept: Cake

basisrecept cake

Cake is een heerlijk en eenvoudig te bereiden lekkernij. Met een heel gemakkelijk basisrecept kan het bijna nooit mislukken, en je kunt er eindeloos mee variëren!

Voor een eenvoudige basis-cake, heb je nodig:

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr boter
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille extract

Het zelfrijzend bakmeel kun je ook vervangen door 200 gr bloem en een half zakje bakpoeder.

cake-ingredienten

Bereidingswijze:

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je aan de slag gaat.

Verwarm de oven voor op 160°C.

Meng in een beslagkom de boter, suiker en vanillesuiker (als je vanille extract gebruikt, voeg je dat pas later toe) met de mixer met deeghaken tot een romige, gladde massa.

cake-beslag

Zeef het zelfrijzend bakmeel (of bloem met bakpoeder) zodat er geen klontjes in zitten, en voeg het in kleine beetjes toe aan de botermassa. Mix met de deeghaken tot het beslag helemaal glad is en er geen klontjes meer in zitten.

Voeg nu de eieren één voor één aan het beslag toe en mix het beslag lekker luchtig. Als je vanille extract gebruikt ipv vanillesuiker dan voeg je dat nu ook toe.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak het ongeveer 60-70 minuten in de oven tot de cake bruin is van boven en gaar van binnen.
Dit laatste controleer je door een houten prikker in de cake te steken; als deze er schoon uit komt, is de cake gaar. De baktijd kan per oven soms enorm verschillen, vandaar dat het testen zo belangrijk is. Is je cake nog niet gaar, zet hem dan nog 5 tot 10 minuten in de oven. Herhalen tot die houten prikker schoon uit de cake komt. 😉

cake-af

Laat de cake 5 minuten afkoelen voor je deze uit het bakblik haalt.

Op deze cake valt eindeloos te varieren. Wat is jouw favoriete recept met cake?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.