Basisrecept: Pannenkoeken

Mijn kinderen zijn dol op pannenkoeken, maar omdat ik het altijd best een klus vind, maak ik ze niet vaak. Ik heb wel bijna altijd een pak pannenkoekenmeel in huis. Wat eigenlijk gek is, want zo’n pak is niet veel meer dan meel met wat toevoegingen. Omdat ik mezelf ooit als doel had gesteld om deze blog te kunnen gebruiken als receptenboekje met al mijn favoriete recepten, volgt hier vandaag het basisrecept voor pannenkoeken. Niet moeilijk, wel lekker :).

Ingrediënten:

  • 500 ml melk
  • 250 gr bloem
  • 2 eieren
  • olie
  • zakje vanillesuiker
  • (Je kunt ook nog een snufje zout toevoegen, maar ik kook bijna altijd zonder zout en vind dit weinig toevoegen)

Klop in een ruime kom de bloem met de vanillesuiker en de helft van de melk tot een dik beslag. Voeg daarna de eieren toe en mix dit met de mixer een paar minuten op de hoogste stand, zodat het beslag luchtig wordt.

Voeg nu beetje bij beetje meer melk toe tot het beslag de juiste dikte heeft bereikt. Voeg tot slot nog een klein scheutje olie toe en je beslag is klaar om mee te bakken 🙂 .

De eerste pannenkoek mislukt meestal, maar als je ervoor zorgt dat je pan heet genoeg is, kan je dit soms voorkomen. Gebruik een (soep)lepel om steeds een beetje beslag in de pan te doen. Kantel de pan zodat het beslag zich over de hele pan verdeelt en draai de pannenkoek om zodra de bovenkant van het beslag droog is.

Voeg tussen het bakken door steeds een klein beetje olie toe aan de pan, zodat de pannenkoeken niet kunnen aanbakken.

Eitje, toch? 😉

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.