Recept: Surinaamse maïzenakoekjes (gommakoekjes)

maizenakoekjes

Een tijdje geleden zocht ik op een druilerige middag naar een leuke activiteit om met mijn zoontje te ondernemen. Nou houdt hij altijd wel van koekjes bakken, en ik ook, dus ik zocht een lekker recept om samen mee aan de slag te gaan. Al snel liet ik me inspireren door het recept voor Surinaamse Maïzenakoekjes/gommakoekjes dat ik vond bij Gonny van My Little Family Of 5.

Ingrediënten:

  • 250 gr maïzena
  • 125 gr suiker
  • 110 gr roomboter
  • 1 ei
  • 1tl bakpoeder
  • 1 zakje (8 gram) vanillesuiker of 2 tl vanille essence
  • discodip/sprinkles/suikermuisjes

Bereidingswijze:

Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen voor je aan de slag gaat (goed op tijd alles klaar zetten dus!)

Maak met een handmixer de roomboter lekker los en luchtig. Voeg dan de suiker, vanillesuiker en het ei toe, en mix het ca 2 minuten. Hierna voeg je in kleine beetjes de maïzena en het bakpoeder toe en mix dit tot een korrelig deeg.

Maak van het deeg kleine balletjes ter grootte van een walnoot en druk deze plat op een bakplaat (dit vond mijn zoon bijzonder leuk om te doen). Daarna strooi je de disco dip over de koekjes, en kan je ze in de oven schuiven! Bak ze 10-15 minuten op 180 graden; deze koekjes worden niet bruin.

DSC_0083

Persoonlijk vond ik de koekjes het lekkerst nadat ze een nachtje hadden gestaan (daar werden ze lekker droog van!).

Erg lang bleven ze overigens niet bewaard, want de volgende dag gingen ze schoon op…

Heb jij wel eens maïzenakoekjes gemaakt, en was dit een succes?

DSC_0080

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.