Uit-tip: 10 Ideetjes voor de meivakantie

meivakantie

De meivakantie is net begonnen, mits het weer een beetje meezit, een mooie tijd om er lekker op uit te gaan, alleen of met de kinderen. Daarom hebben we een hele rij met dagje-uit ideeën voor je op een rijtje gezet!

keukenhof1

1 Keukenhof; t/m 16 mei elke dag open van 8.00 – 19.30 uur.

In acht weken tijd laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen, waarbij 100 inzenders hun levende catalogus laten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie.

2 DierenUITdagen bij Dierenpark Amersfoort; t/m 8 mei

Welk dier rent het hardst en wie klimt het hoogst? Tijdens de DierenUITdagen ontdek je de spectaculaire wereldrecords van onze dieren en kun jij proberen deze te verbreken!

botanischetuinen

3 Botanische tuinen. Door heel Nederland zijn prachtige botanische tuinen te vinden. Vaak zijn er leuke thema-dagen en leerzame rondleidingen. Hier kun je kijken welke tuinen bij jou in de buurt te vinden zijn.

anwb

Wandelen in de open natuur. Een dagje uit hoeft niet altijd duur te zijn. Genoeg stranden, bossen, recreatiegebieden te vinden die vrij toegankelijk zijn. Hierbij is de website van de ANWB een grote bron van inspiratie. Met meer dan 3000 ideeën, gelukkig kun je op veel dingen filteren. Waaronder ook gratis entree.

asperge

Dag van de asperge; Kijk hier voor asperge-gerelateerde uitstapjes door heel Nederland.

6 mei 2016 is uitgeroepen tot de Dag van de Asperge. Op deze dag (en het aansluitende weekend) worden landelijk vele acties en evenementen georganiseerd, waar je op vertoon van onze deelnamebon kunt genieten van leuke uitjes en heerlijke gerechten.

boerderijen

6 Campina open boerderijdagen; Misschien ben je wel niet zo van de asperges, dan kun je met de kinderen ook gezellig een koeiendans gaan doen op de boerderij. 😉
Kijk hier welke boerderijen meedoen.

Op 6 en 16 mei 2016 zullen een groot aantal boerenfamilies de deuren open zetten, kom dus met het hele gezin een kijkje nemen in het echte boerenleven en ontdek waar de zuivel producten écht vandaan komen!

Proef Amersfoort, 5 t/m 8 mei in hartje Amersfoort.

Vier dagen lang laten een twintigtal restaurateurs uit Amersfoort e.o. zich van hun beste kant zien. Zij zullen u verrassen met culinaire hoogstandjes en uitstekende wijnen, waarvan u kunt genieten in een sfeervol, feestelijk decor.

bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag. Na de bezinning op herdenkingsdag, vieren we de dag erna volop onze vrijheid. Op 5 mei zijn er door heel Nederland verschillende bevrijdingsfestivals. Hier staan ze allemaal op een rijtje.

circus

9 Magic Circus, Amsterdam. Zie hier waar in Amsterdam ze op welke dagen te vinden zijn.

Magic Circus staat er om bekend geen gewoon circus te zijn. De voorstellingen zijn altijd snel, flitsend en modern met steevast een boodschap die je niet hoeft te zien maar waar je wel wat mee kunt. Want laten we wel wezen: het is goed om dingen eens van een andere kant te bekijken. Soms zie je ondersteboven meer

10 Giro d’Italia, in het staartje van deze meivakantie gaat de Giro van start in Gelderland. In heel de provincie is ondertussen geen roze verf meer te vinden. Klik hier voor meer info over het parcours.

Restaurant de Luchte spankeren
 Herberg de Luchte te Spankeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.