Verslag ‘Foodies in the Garden’ Deel 2

Vorige week stelde ik jullie al even voor aan de leuke dames die ik ontmoette bij foodbloggers-event ‘Foodies in the Garden’ georganiseerd door onze leuke gastvrouw Anouk van Anouks Kookboek. Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over het event zelf!

Omdat ik als eerste arriveerde kon ik gelijk mijn proeverij uitstallen op de, toen nog, lege tafel. Ik maakte citroen-yoghurt cake, cookie dough bonbons, gemberkoekjes en brownies (recepten voor de koekjes en brownies zullen later dit jaar nog online komen)! Het was uiteraard veel te veel. Zoals Anouk zelf al zei: vraag wat foodies om 1 ding te maken en ze nemen er 3 mee. 😀

Niet veel later volgden;

Pauline, met een hele schaal vol met een heerlijk bonbon-assortiment, een flesje homemade limoncello. En voor iedereen een zakje bonbons om mee naar huis te nemen.

Tessa met een doos vol heerlijke Fryske oranjekoeke, plus ook voor iedereen een zakje mini oranjekoekjes om mee naar huis te nemen.

 

Heidy met een grote lekkere vanille cake met chocolade en pistachenootjes, plus voor iedereen een zakje cranberry-koeken en een zakje chocolate chip cookies om mee naar huis te nemen.

Marlon met een notentaartje en voor iedereen een paar potjes met zelf gemixte kruiden om mee naar huis te nemen. En als die arme Marlon niet met een gebroken pootje in het gips zat dan had ze zich nog veel meer uitgeleefd, maar we waren al superblij dat ze erbij kon zijn. En de potjes kruiden staan inmiddels op een ere-plekje in de keuken!

En onze gastvrouw zelf had natuurlijk ook veel te veel gemaakt, bastogne-truffels, frambozen-kokosmakronen, een brosse taart met butterscotch chocolade en ook een notentaartje. En daarnaast hadden we ook nog een heerlijk carmelita-taartje en een boterkoek met noten van Judith. Dus iedereen ging naar huis met een heel assortiment aan lekkernijen.

Maar voordat we naar huis gingen hebben we eerst nog urenlang gewoon zitten kletsen en proeven. Niet alleen van het eten. maar ook van de mocktails die Anouk voor ons had uitgestald. We praatten over vanalles wat er bij het foodbloggen komt kijken, waar we tegenaan lopen, en we wisselden tips uit om elkaar verder te helpen. Toen opeens beseften we hoe laat het al wel niet was, en Anouk had nog wat cadeautjes te verloten. Ze had een leuke manier bedacht om dit te doen, met een miniatuur bingo! 😀

Ze mocht twee 24-uurs-overlevingspakketten van Defensie weggeven, en het leuke boekje De Poptailbar namens Uitgeverij Good Cook. Tessa en ik wonnen allebei een overlevingspakket (laat die eendags-apocalyps maar komen!) en Marlon ging er met de grand prize vandoor!

Na nog wat meer praten en proeven werd het langzamerhand tijd voor de eerste foodies om te vertrekken. Dat duurde natuurlijk ook allemaal nog even want eigenlijk waren we nog lang niet uitgepraat. En iedereen moest uiteraard een doos vol lekkers verzamelen om mee naar huis te nemen. En als klap op de vuurpijl had Anouk voor iedereen ook nog eens twee goodiebags met leuke dingen bij elkaar verzameld. En mocht ze onthullen dat ze, in het kader van dit event, namens Senses of Living en Multibrands een mooie staafmixer-set mocht weggeven via Instagram! Deze heeft inmiddels al een bestemming gevonden. 😀

Het was een hele gezellige dag, het was net alsof we elkaar al eerder hadden ontmoet. Er werd veel gelachen, maar er was ook plek voor meer persoonlijke verhalen. Er werd genoten en gerelaxed. Absoluut voor herhaling vatbaar! Eenmaal thuisgekomen moesten de goodiebags natuurlijk gelijk uitgepakt worden:

Dank aan de volgende bedrijven voor het mede mogelijk maken van deze leuke dag en alles eromheen:

Hands off my chocolate
De Smaak van Nederland
Funcakes
Maza
Senses of Living
Multibrands
Van Wonderen Stroopwafels
Bettine Kaas
De Stoerderij
Defensie
Uitgeverij Good Cook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.