Geld cadeau geven op een bruiloft

Een tijdje terug was ik op een bruiloft waarbij het bruidspaar als huwelijkscadeau geld had gevraagd aan de gasten. Als je alles al in je huis hebt staan, dan is dat natuurlijk een logisch cadeau, vooral omdat een bruiloft natuurlijk enorm veel geld kost 😉 . Ik zag dat veel mensen gekozen hadden voor een simpele envelop met daarin (naar ik aanneem) een kaartje + geld, maar je kunt er ook voor kiezen om, als je toch geld wilt geven, er iets leuks van te knutselen. Vandaag willen we je daartoe inspireren en ik laat zien wat ik zelf gemaakt heb voor het bruidspaar in kwestie.

1. Fotolijstje met geld

Bij IKEA kan je een RIBBA lijst kopen, waar ruimte is tussen je afbeelding en het glas. Ik heb voor in dit lijstje dmv een handlettering een bijbeltekst getekend, en de lijst verder gevuld met kleingeld, een gouden lintje en gekleurde confetti. Super leuk geworden, al zeg ik het zelf!

 

2. Just married

(Foto van Pinterest, bron helaas onbekend)

Dit vind ik een leuk idee! Een miniatuur autootje met daar achter opgerolde briefjes geld. In dit geval zit er ook nog muntgeld in het autootje. Het geheel is op een bord vast gemaakt, en nog aangekleed met scrabble letters (tip: haal een oud scrabble spel bij de kringloopwinkel).

 

3. Vlinders uit een doos

Geld liebevoll verpacken aus dem Hut zaubern

(Foto van Pinterest, bron helaas onbekend)

Wow, prachtig gedaan dit. Je maakt op deze manier en prachtige blikvanger van het geld wat je cadeau geeft. Gebruik visdraad, nepparels en strikken om uit een ronde doos vlindertjes van briefjes geld te voorschijn te toveren.

 

4. Ballonnen!!!

Ballonnen met geld als trouwcadeau

(Foto van Pinterest, bron helaas onbekend)

Je zou dit maar krijgen… een doos vol balonnen, die je moet laten knallen om de inhoud buit te kunnen maken! En die inhoud is in dit geval dan natuurlijk keiharde doekoe.

 

5. Hartjes

Sehe dir das Foto von Pusteblume mit dem Titel Kreatives Geldgeschenk für eine Hochzeit und andere inspirierende Bilder auf Spaaz.de an.

(Foto van Pinterest, bron helaas onbekend)

Als je de briefjes geld tot hartjes vouwt, dan kan je deze in een lijstje doen. Het bruidspaar kan vervolgens de lijst natuurlijk altijd weer ergens anders voor gebruiken, of het geheel zo laten hangen, tot de nood aan de man is… 😉

Hieronder zie je hoe je geld tot hartjes kunt vouwen:

herziges Geldgeschenk

(Foto van Pinterest, bron helaas onbekend)

 

Nog meer inspiratie voor het cadeau geven van geld, ook voor andere gelegenheden, kijk je op ons Pinterest bord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.