Inspiratie: Dit maakte ik voor de geboorte van mijn zoon

 

geboortezoon

In het vorige jaar heb ik tijdens mijn zwangerschap regelmatig wat inspiratie laten zien voor het maken van leuke versieringen rondom een geboorte. Die maakte ik steeds in twee kleuren: roze en blauw. In november is onze zoon geboren en vandaag laat ik je zien wat ik (onder andere) voor zijn geboorte maakte; allemaal blauwe knutselprojectjes 🙂 .

Slinger voor het raam

Natuurlijk kan je voor de geboorte van een baby een heleboel kant-en-klaar feestspul kopen in de winkel, maar ik wilde iets unieks. Zo knutselde ik heel eenvoudig onderstaande slinger in elkaar, om voor het raam te hangen.

IMG_20161014_093812

IMG_20161231_101821832(1)

 

Romperslinger

Als versieringen voor buiten knutselde ik een romperslinger; een waslijn met daaraan vijf rompers met de letters van de naam van mijn zoontje. Dit heb ik gemaakt door met flockfolie de letters een voor een op de rompers te strijken. Helaas moest ik langer in het ziekenhuis blijven en zijn we door alle commotie daaromtrent vergeten deze waslijn op te hangen…

 

IMG_20161231_102753738(1)

Traktaties voor bij de gastouder en op de peuterspeelzaal

Een aantal maanden geleden knutselden Mirjam en ik ter inspiratie al een aantal traktaties in elkaar, voor als een ouder kind trakteren mag bij de geboorte van een broertje of zusje. Dit is wat mijn oudste zoon uiteindelijk mee nam als traktaties:

Voor bij de gastouder maakte ik deze lieve gehaakte poppetjes. Tijdens mijn verlof had ik geleerd te haken, en ik paste zelf een bestaand patroon aan om zo deze kleine poppetjes te maken. Ik pakte ze in samen met een doosje snoepjes en voor de gastouder een chocoladeletter.

IMG-20161021-WA0003

Op de peuterspeelzaal mocht de oudste aan wat meer kindjes uitdelen, daarvoor gebruikte ik het Nijntje-idee uit ons eigen artikel; ik pakte de blauwe Nijntje op blauwe HEMA snoepdoosjes. De juffen kregen een chocoladeletter, daar was het mooi het seizoen voor 🙂 .

Ik vergat overigens een foto te maken, maar dit waren ze:

nijntjes

 

Naamslinger van vilt

Toen ik zwanger was van mijn oudste zoon, heb ik twee naamslingers genaaid. We wisten toen niet of we een jongen of meisje verwachtten. Bij mijn tweede zoon wisten we het wel van te voren, dus ik was wat sneller klaar. Ik nam de naamslinger mee naar het ziekenhuis, maar we gingen hem thuis pas op.

IMG_20161231_115257118(1)

 

Tak met vilten figuurtjes

Aangezien ik graag dingen zelf maak, wilde ik ook voor op de babykamer iets leuks maken waar de baby naar kan kijken terwijl ik hem verschoon of troost. Ik had al eens vaker mobiles gemaakt met vilten figuurtjes er aan, maar koos dit keer voor een tak met vilten figuurtjes. Misschien dat ik de tak zelf nog wat meer ga aankleden, maar zo vind ik ‘m voor nu ook heel leuk.

IMG_20161231_115240058(1)

 

Verder maakte ik nog een vloerkleed en een bijpassend mandje voor op de babykamer, maar die laat ik in een ander artikel zien.

 

Vinden jullie het leuk als ik van een of meerdere van deze projectjes een apart artikel schrijf om uit te leggen hoe je het maakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.