How to: speelgoedharen weer netjes maken

 

Onlangs vond ik op zolder een doosje met daarin wat oude Barbies, My Little Pony’s en Kuifstaartjes. Helaas met enorm veel klitten in het haar. Waar ik daar als klein meisje resoluut de schaar in zette, probeerde ik nu iets anders om die haartjes weer netjes te krijgen. En dat lukte prima, ik laat het je zien!

Alle speelgoedjes uit het bakje mochten naar de kapper, maar van het Kuifstaartje heb ik foto’s gemaakt.

Het arme kuifstaartje was er ernstig aan toe. Haar haren waren helemaal pluizig en zaten vol klitten. Omdat ik haar staart al die jaren in een vlecht had bewaard, viel het gelukkig mee – het had erger kunnen zijn – maar kuifje was duidelijk toe aan een spa-dagje.

Om te beginnen kamde ik de haren van het kuifstaartje goed door. Zo kamde ik zo veel mogelijk van de klitten eruit. Kuifstaartje zag er nu echt goed ontploft uit 😉 .

Daarna pakte ik een bakje en vulde dat met wasverzachter. Je kunt ook conditioner gebruiken, maar aangezien dat voor mensenhaar is ontworpen en het kuifstaartje toch echt synthetisch haar heeft, leek wasverzachter me passender. Kuifstaartje mocht even een tijdje met haar haartjes in de wasverzachter weken.

Met de wasverzachter in haar haren, waren ze gemakkelijker uit te kammen. Mocht je een popje hebben met echte klitten in het haar, dan gaan ze door de wasverzachter er gemakkelijker uit.

Hierna spoelde ik de wasverzachter zorgvuldig uit, en liet ik het kuifstaartje met haar vriendjes op een handdoek drogen.

Het haar van het kuifstaartje was nu al een stuk minder pluizig en gemakkelijk(er) door te kammen, maar het was nog niet zoals ik het wilde. Ik pakte mijn stijltang (kan ook met een krultang) en werkte er plukje voor plukje mee door het haar heen om het mooi recht te krijgen. Hier heb ik helaas geen foto van gemaakt.

Tot slot draaide ik de haartjes van het kuifstaartje in papillotten, en zo liet ik haar de hele nacht liggen.

De volgende dag had het kuifstaartje prachtige krullen in haar kuif en staart, en was ze weer helemaal mooi en netjes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.