Slimme opbergtips

opbergtips

Vinden jullie het ook zo fijn om in huis alles netjes en opgeruimd te hebben? Ik heb zelf gemerkt dat ik me in een opgeruimde en geordende omgeving het lekkerst voel. Niet dat het daarom bij ons altijd spik en span is, maar het geeft wel altijd voldoening om lekker op te ruimen, uit te zoeken en te ordenen.

Hieronder deel ik een aantal opruim- en opbergtips die ik tegen kwam op Pinterest!

Bron

De vuile was kan je eenvoudig vooraf sorteren door in je ‘wasruimte’ meerdere wasmanden neer te zetten. Zelf heb ik gekozen voor een systeem met zes wasmanden: zo kan ik heel eenvoudig de was sorteren op kleur en temperatuur, en hoef ik niet voor elke was die ik draai alles uit te zoeken. Ideaal 🙂

 

Bron

Je dekbedovertrek en kussenslopen houd je heel eenvoudig bij elkaar door ze opgevouwen in één van de kussenslopen te bewaren. Dat ziet er ook nog eens heel georganiseerd uit in de linnenkast!

 

Bron

Met een eenvoudig mandje of een bestekladeinleg (mooi woord voor galgje), kan je de rondslingerende items in je gang bij elkaar houden. Maak voor alles aparte vakjes: telefoons bij elkaar, sleutels bij elkaar, elastiekjes, pasjes, muntjes… of wacht, daar heb ik een betere tip voor: zet een spaarpotje neer. Doe daar steeds de rongslingerende muntjes (of losse muntjes uit een te dikke portemonnaie) in, en zo spaar je ongemerkt een aardig extraatje bij elkaar. Persoonlijk hevel ik de inhoud van dat spaarpotje eens in de zoveel tijd over in de spaarpot van mijn zoon, maar ik kan me ook maar zo voorstellen dat je er bijvoorbeeld eens iets leuks van (of mee) gaat doen.

Bron

Sjaals belanden bij ons steevast in een mandje bij de kapstok of boven in de kledingkast. Maar je kunt ze ook aan een kledinghanger ophangen: zo nemen ze niet al te veel ruimte in, en kan je heel snel en gemakkelijk zien welke sjaals je allemaal hebt.

 

Heb jij nog leuke en handige opbergtips? Laat ze achter bij de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.