Lifehacks die niet werken

lifehacks

Afgelopen maandag lieten we je een aantal lifehacks zien; een fijn lijstje met tips die gewoon kloppen. Als wij op Smaak Het Zelf een tip geven of zo’n serie lifehacks plaatsen, betekent dit dat we er zelf enthousiast over zijn en ze vaak ook zelf gebruiken. Want niks is zo irritant als een tip die voor geen meter klopt… Maar het is wel heel leuk om die ‘tips’ te ontmaskeren, en dat doen we dan ook met liefde! Mythbusters, huisvrouwen-stijl 😉 .

Hoe eet je een cupcake? Nou zo niet!

Op internet circuleert onderstaand plaatje: zo ‘hoor’ je een cupcake te eten. Haal het papiertje er af, breek het cakeje in twee stukken, plaats het onderste stuk cake bovenop de botercrème en eet het op als een sandwich.

Awesome-Life-Hacks-Make-life-Easier-2

(Bron foto: DaddyDoctrines.com)

FOUT!!! Op deze manier krijgt je cupcake last van het tompouce-effect! Eén hapje en alle vulling loopt er aan alle kanten uit…

fout1

Nee, een cupcake eten gaat nog altijd het beste door het papiertje er af te halen, en een zo groot mogelijke hap te nemen.

En een tompouce? Daarvan haal ik voor het eten altijd de bovenkant er af, die leg ik onderop, en zo eet ik ‘m alsof het een cracker is met ontzettend veel beleg 😉 . Je kunt ook de twee helften apart van elkaar eten, maar dan eet je eigenlijk twee halve tompoucen, waarvan één helft zonder glazuur en dat vind ik zelf niet zo lekker.

 

Hoe schenk je drinken in? Nou zo niet!

Bij het inschenken van drinken uit een pak, houdt IEDEREEN het pak verkeerd om, jaja! Het moet zoals op onderstaand plaatje:

(Bron foto: nerdist.com)

FOUT!!! Dit is om meerdere redenen fout, en eigenlijk heel logisch..,

fout2

Je haalt niet alles uit je pak (zie hieronder: alles onder de rode lijn blijft in het pak!)

fout2bewijs1

Bovendien is een drinkpak niet zo gemaakt; sommige pakken hebben zelfs tuitjes die zijn voorgevormd om je drinken via de juiste kant in te schenken (dus niet ondersteboven), bijvoorbeeld deze:

fout2bewijs2

(Bron foto: fok.nl)

Maar ook de door de bedenkers van deze ‘hack‘ aangedragen traditionele manier is fout: als ‘bewijs’ van het knoeien, houden ze het pak ongeveer 20 cm boven het glas. Ja, dan knoei ik ook 😉 .

Nee, drinken uit een pak schenk je gewoon in zoals je gewend bent. Met het tuutje aan de onderkant van het pak, net boven of op de rand van het glas rustend.

 

Hoe scheid je een ei? Nou zo niet!

Het scheiden van een ei in geel en wit zou een makkie zijn, met behulp van een fles. Je hoeft alleen maar het ei op een schoteltje te breken, en een schone, lege fles te gebruiken om het eigeel ‘op te zuigen’.

IMG_20160823_152017

FOUT!!! Misschien dat dit voor sommige mensen met sommige skills wel werkt, maar dit is zeker niet de makkelijke oplossing die altijd voor iedereen op gaat!

fout3

Ik heb dit meerdere malen geprobeerd, en het eigeel blijft niet in de fles zitten. In mijn ervaring past niet de hele dooier in één keer in de fles, en zul je op de één of andere manier extra kracht moeten bijzetten, maar dan valt de dooier weer terug in het eiwit.

Nee, een ei scheid je het beste op de ouderwetse manier: de schil breken, en het eigeel van de ene helft in de andere overgieten, waarbij het eiwit in het bakje valt wat je er onder hebt gezet.

(Bron foto: Landolakes.com)

 

Hoe hersluit je een zak chips? Nou zo niet!

Deze lifehack leek me ideaal; je zak chips dicht maken, zonder dat je er voor hoeft op te staan van de bank!

d73fe8acf993f1b010b0b2b73dc8cf60

(Bron foto: vippins.com)

FOUT!!! Dit werkt namelijk helemaal niet 🙂

fout4

Ik kan maar moeilijk uitleggen waarom dit niet werkt, maar na ongeveer 100 pogingen (serieus!) van iemand die vroeger heel veel origami heeft gevouwen, kan ik zeggen: deze hack kan de prullenbak in. Bij elke poging, hoe netjes ik het ook deed, floepte de zak gewoon weer open. Waarschijnlijk is het materiaal van een chipszak te glad om zo op de origami-manier te kunnen vouwen, want met een zakje van papier kwam mijn poging wel een beetje in de richting: die bleef tenminste zitten. Weliswaar niet luchtdicht, dus je chips zouden alsnog klef worden.

Nee, een zak chips hersluit je het beste met een wasknijper of een klemmetje. Of je eet ‘m in één keer op (maar dat heb je niet van mij) 😉 .

 

Wat ik me nog af vraag he…. Welke lifehacks ken jij die totaal niet kloppen en waarom zouden mensen zulke onzin de wereld in helpen?!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.