De snelste manier om een shirt te vouwen

shirt

Als je het internet mag geloven (en soms mag je dat – ons blog bijvoorbeeld 😉 ) is er één ideale manier om een shirt op te vouwen. Waarschijnlijk bedacht door een stel mannen, die onder het genot van wat biertjes en bitterballen een wetenschappelijke manier probeerden te vinden om het opvouwen van de was te benaderen. Fail.

Op het internet circuleren diverse filmpjes van mensen die claimen de beste of snelste methode te hebben gevonden om een shirt op te vouwen. Je maakt denkbeeldige lijnen, pakt het shirt op een specifieke plek vast, kruist je armen, etc. Nodeloos ingewikkeld. Vaak gaat dat dan uiteindelijk zo:

De snelste en netste manier om een shirt op te vouwen, is toch altijd nog hoe dat generaties lang voor ons werd gedaan: op de ouderwetse manier. Voor sommigen is dit artikel misschien een open deur, maar voor wie nog altijd de kunst van het vouwen niet door heeft, vertellen we vandaag voor ééns en altijd hoe je dat het beste kunt doen.

stap1

Stap 1: als het shirt binnenstebuiten uit de was komt, draai je deze eerst met de goede kant naar buiten.

stap2

Stap 2: zoek de schoudernaden op en pak hier het shirt vast.

stap3

Stap 3: klop het shirt uit en leg het in een vloeiende beweging, met de voorkant naar beneden, op een vlakke ondergrond (bed, bureau, werkblad, wasmachine, etc). Eventueel leg je de mouwen nog even recht en vouw je omgeslagen naden/randen de goede kant op.

stap4

Stap 4: pak een schouder en de onderkant van het shirt en vouw deze naar binnen. De mouw valt nu automatisch netjes opzij (en zo niet, dan leg je die netjes opzij).

stap5

Stap 5: doe dit ook aan de andere kant

stap6

Stap 6: vouw het shirt in tweeën en leg het op een stapel.

Eitje, niet? 😉

Hoe vouw jij je shirt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.