Recept: Devilled eggs

 

De paasdagen staan voor de deur! Hoe je dit feest ook viert – Christelijk of niet-Christelijk – er zullen ongetwijfeld veel eieren de revue passeren. Daarom wilden we vandaag een recept met je delen voor devilled eggs, oftewel gevulde eieren. Leuk voor tijdens de paasbrunch, maar ook handig om na de paasdagen van je overgebleven eieren te maken. Of maak ze op een verjaardag, borrel, feestje…

Ingrediënten:

  • Eieren
  • Mayonnaise
  • Mosterd
  • Kerriepoeder
  • Peper
  • Zout
  • Bieslook

Allereerst heb je natuurlijk gekookte eieren nodig. Kook de eieren in een minuut of 8 goed hard (misschien duurt dit bij jou iets langer of korter, ze mogen in elk geval niet meer zacht of halfzacht zijn van binnen!)

Als de eieren gekookt zijn, laat je ze schrikken onder de koude kraan en pel je ze. Snijd daarna de eieren doormidden en leg ze op een bord.

Plop nu het eigeel uit de halve eieren door er zachtjes in te knijpen. De eigelen doe je in een apart schaaltje.

Prak met een vork de eigelen goed fijn. Meng ze met mayonnaise en mosterd. Begin met 1 of 2 eetlepels mayonnaise en 1 theelepel mosterd, en voeg daarna eventueel extra mayonnaise toe tot het lekker romig mengsel begint te worden. Proef het. Veel en vaak 😉 . Voeg naar smaak nu kerriepoeder, peper en zout toe. Eventueel kan je ook uienpoeder of paprikapoeder, net wat je lekker vindt!

Als het eigeel-mengsel op smaak is, schep je het in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

Vul de halve eieren nu stuk voor stuk met een toef eigeel-mengsel.

Garneer de devilled eggs nog met wat bieslook en tast toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.