Waspraat #2: je was sorteren?

Welkom bij deel 2 in het kopje waspraat 😉 . Vandaag wil ik iets vertellen en vragen over het sorteren van de was! Ik ga je vertellen hoe ik dit doe, en vraag eigenlijk jullie tips en ervaringen, want… nouja, het waarom wordt vanzelf duidelijk.

Het sorteren van de was vind ik erg belangrijk, zodat de kleuren van je wasgoed mooi blijven en alles op de juiste temperatuur gewassen wordt. Daarvoor hem ik momenteel op de overloop van onze zolder een (schrik niet) zestal wasmanden opgesteld. Daarmee maak ik onderscheid in: witte was, felgekleurde was (rood, geel, roze…), bonte was (blauw, grijs…), zwarte was, hete was. Af en toe leg ik nog wat fijne was apart, wollen truien bijvoorbeeld. Beddengoed gaat vaak ook apart, maar dat gooi ik vaak meteen na het verschonen van de bedden in de wasmachine.

Binnenkort gaan wij verhuizen en in ons nieuwe huis hebben we wat minder ruimte voor wasmanden dan we in ons huidige huis hebben. Maar we hebben ook gekozen voor nieuw beddengoed en nieuwe handdoeken voor in de badkamer: spierwit! Deze kunnen dus niet samen gewassen worden met witte was waar een werkje of printje op zit. En eigenlijk wil ik minder sorteren, maar hoe moet het dan wel? Hoe doen jullie dat?

Laat jullie tips achter bij de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.